Змајеви спремни, једва чекају меч!

"Змајеви" обавили посљедњи тест пред Андору: Баждаревић "затворио тренинг" послије 15 минута. Тренирао и ровити Сејад Салиховић, који ће бити поштеђен наступа у сутрашњој утакмици квалификација за ЕУРО 2016.

Фудбал 28.03.2015 | 14:00
Змајеви спремни, једва чекају меч!

Фудбалски репрезентативци Босне и Херцеговине на Националном стадиону у Андори вечерас су обавили посљедњи тренинг пред сутрашњу утакмицу петог кола квалификација за ЕУРО 2016 против Андоре, аутсајдера у групи Б.

Тренинг је пратило око 50 бх. навијача и новинара из Андоре, Шпаније, Француске и БиХ.

Селектор Мехмед Баждаревић након уводних 15 минута рада затворио је тренинг за јавност, а претходно на официјелној УЕФА пресс конференцији није желио саопштити састав за утакмицу у Андори. Све што је рекао нешто конкретније јесте да ће БиХ играти "највјероватније с два нападача".

Вечерас је с екипом тренирао и Сејад Салиховић, лакше повријеђени којег је Баждравић са сарадницима одлучио поштедјети утакмице ради умјетне траве, тј. тврдог и неприродног терена у Анадора ла Вели. И на вечерашњем тренингу, другом од доласка у ову малу западноевропску земљу, међу популарним "змајевима" владала је веома добра атмосфера.

"Није било непознаница, важно је да имамо 23 момка спремна. Једина непознаница био је Сејад Салиховић, који је лакше повријеђен и пробаћемо га оспособити за Аустрију, али то није данашња тема. Сутра ћу пред саму утакмицу и непосредно пред меч саопштити састав. Важно је да су 23 играча здрава и да дају максимум сутра", истакао је Баждаревић.

Баждаревић је казао како ће БиХ, највјероватније, против Андоре наступити у формацији с два нападача.

"Што се тиче терена, нису оптимални услови, али је најважније шта ћемо приказати на њему. Знамо зашто смо овдје. Утакмица је важна, поготово бодови који су у игри", нагласио је Баждаревић.

Нема трему пред деби на клупи БиХ, али додаје како ће сутра бити важан тренутак у његовом животу и каријери. Не размишља ни о чему, осим о побједи.

"Обукао сам дрес репрезентације БиХ 1994. године. Сада је 2015. и сретан сам што сам добио част да будем селектор БиХ. Значајан момент за мене. Не мислим о сценаријима који су катастрофа. Ова је екипа озбиљна, добро су момци радили и вјерујем да ће дати све од себе. Андора ће учинити све да нам направи проблеме. Ако дамо 100 посто, можемо очекивати позитиван резултат", казао је Баждаревић.

Сви вјерују у побједу на Пиринејима, која би им оставила наду у коначни пласман на ЕП и поред лошег старта у квалификацијама и освојена само два бода у прва четири кола.
"У игри су три веома важна бода. Морамо дати 100 наших могућности и не смијемо потцијенити противника. Бит ће тешко на тешком терену (пластична трава, оп.а.), но ако дамо 100 посто од себе можемо направити добар резултат", казао је Харис Медуњанин, те је играч Депортиво ла Коруње истакао:

"Знамо шта нас овдје чека. Атмосфера је добра морамо сутра побиједити. Сви смо су свјесни тога и дат ће све од себе."

Утакмица Андора - БиХ игра се сутра на Националном стадиону, а гости ће имати подршку између 700 и 1.000 навијача.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Несо

28.03.2015 15:26

Ајмо Босно,вецерас пијанка..7-0 , Дзеко бар 4.

ОДГОВОРИТЕ