Пораз ''Орлића'' од Швеђана на дебију Додића

Млада фудбалска репрезентација Србије поражена је од Шведске са 1:0 (1:0), у првом пријатељском мечу под вођством новог селектора Младена Додића. "Орлићи" шансе нису користили, али су гости у Новом Саду прву претворили у тријумфални погодак, и то захваљујући киксу Александра Пантића.

Фудбал 27.03.2015 | 20:40
Пораз ''Орлића'' од Швеђана на дебију Додића

Практично ништа се није догађало до 14. минута, када је Калили ухватио волеј са леве стране, да би узвратио Јојић. Продором је нанизао тројицу на левом крилу, затим и додао Чаврићу, који је пробао да шутира, а онда је и Пешић опробао ударац са дистанце.

У 23. минуту, Чаушић је извео слободан ударац са леве стране, да би Пешић са петерца из прве погодио голмана Калгрена у ногу, што је била и најбоља прилика на утакмици. Добро се показао Радоја, придружио се и Јојић са неколико потеза, док се добро могло чути и како Дмитровић активно учествује у утакмици, командовањем и усмеравањем саиграча. Све је функционисало до катастрофалног кикса Пантића, који је поклонио гол Шведској, и тиме покварио солидан утисак.

Прекратко је покушао да дода Дмитровићу, а прикрао се Ишак и пласирао у мрежу. До полувремена, није било прилика за изједначење, само је Славољуб Срнић добио жути картон за груб старт којим је спречена контра ривала.

На почетку наставка, Брашанац је заменио Радоју, брзо је Пешић дошао до нове шансе, ударцем главом на центаршут Јојића, нешто касније је и Карглрен зауставио Чаврића. После 60 минута игре, Швеђани нису имали шансу осим кикса Пантића, а шансу је добио и Милуновић уместо Чаврића.

Право ниоткуда, услед кикса Брашанца могли су Швеђани да удвоструче предност, али је Ишак погодио леву стативу, а Клаесон одбијену лопту послао преко пречке у 76. минуту. Два минута касније узвратио је Милуновић, изборио се за простор и са левог крила шутирао снажно преко гола.

Наше наде су пропустиле одличну шансу три минута пре краја када се после прекида Милуновића створила гужва из које је шутирао капитен Чаушић, иако је био повлачен са леђа, а голман Карлген сјајном интервенцијом сачувао је мрежу, а до краја није било промене резултата.

Краткотрајне припреме наших нада обављене су у Новом Саду, а нови селектор Младен Додић ће своје пулене након Шведске моћи на делу да види против Италије 30. марта у Беневенту.

То ће бити последња провера пред Европско првенство за играче до 21 године (играчи рођени 1. јануара 1992. и касније) које се од 17. до 30. јуна одржава у Чешкој. Србија ће играти у А групи у Прагу са домаћином, Немачком и Данском, док су Б групи Енглеска, Италија, Шведска и Португалија.

Коментари / 0

Оставите коментар