Напустио добро плаћен посао који је мрзио, и сада цио дан шета

Пет година након што је Мет Хејн почео да ради као економиста у једној лондонској компанији, схватио је да тај посао није за њега. Данас он ради као шетач паса и ужива у том послу више него што је могао да замисли.

Занимљивости 27.03.2015 | 19:46
Напустио добро плаћен посао који је мрзио, и сада цио дан шета

Док је радио као економиста, није му се допадала количина посла, без обзира на то што је био добро плаћен.


- Морате да се пробудите пре свог шефа и да одете с посла после њега, јер само тако ће да мисли да радите више него што заправо радите. То је такмичење у томе ко ће дуже седети за столом и траћити живот. Не бисмо смели да живимо тако – прича Мет.

Данас Мет ради као шетач паса у Норвешкој и срећнији је него икад пре.

„Портраит оф а Догwалкер“ („Портрет шетача пса“), кратки филм који је направио Норвежанин Фредерик Харпер (21), приказује причу овог Енглеза који је напустио добро плаћени посао и упутио се у Алпе. Тамо је упознао Норвежанку и с њом дошао у Осло у којем се заљубио у природу и псе, па одлучио да споји те две љубави.

У Ослу постоји само неколико компанија које се баве шетањем паса, а оне су ограничене само на мале паркове, што је веома напорно за псе и оне који их шетају.

- Видео сам прилику у томе. Пожелео сам да проводим пет дана недељно у природи. Да ми плаћају да будем авантуриста и да се дружим са псима – каже Мет.

Он псе смести у свој комби и одвози их у шумовите пределе ван града.

- Најлакше је створити блокаду у глави и сматрати да нешто није могуће из неког разлога. То није тачно. Једноставно треба да се промените – поручује он.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

xy

28.03.2015 06:18

Иако ријетки, има људи који не желе другима крв да пију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАМЕТАН

28.03.2015 16:57

МОРА ДА МУ ДЈЕДА СРБИН И МИ ВОЛИМО ДА СЕТАМО А ДА НИСТА НЕ РАДИМО.

ОДГОВОРИТЕ