Наставља се рат Евролиге и ФИБА-е!

Председник ФИБА Европа Тургај Демирел рекао је да Евролига својим поступцима прети будућности кошарке у Европи.

Кошарка 28.03.2015 | 11:40
Наставља се рат Евролиге и ФИБА-е!

Већ неко време траје рат између ФИБА и Евролиге, а светска кућа кошарке жели да врати најјаче европско клупско такмичење под своје окриље.

Демирел је истакао да Евролига жели да угасти националне шампионате и направи велику лигу у Европи по узору на НБА.

„Евролига покушава да се такмичи са светом и европским кошаркашким лигама мењајући правила игре. Евролига жели да постане велика лига у Европи као што је НБА тако што ће угасити све лиге. То није добро за европску кошарку. Националне лиге у Европи, као што су на пример немачка, шпанска и турска то не прихватају и клубои то у овом тренутку одбијају.

Евролига би требало да дозволи свим шампионима европских земаља да барем играју у квалификацијама. Евролига у исто време није платила већ две године ФИБА Европи. Због тога је поднета и тужба. Евролига не испуњава договоре које је направила са ФИБА Европом. Желе да умање ауторитет ФИБА. Не желе ни да се усагласе са календаром за 2017. годину. Они прете будућности кошарке“, рекао је Демирел.

Овај рат ФИБА и Евролиге свакако дотиче и Србију. ФИБА је већ издала саопштење у којем наводи да после ове сезоне не признаје АБА лигу, па остаје да се види хоће ли наши клубови играти регионално такмичење и наредне сезоне и на који начин ће учествовати у европским такмичењима.

Коментари / 0

Оставите коментар