Повици "лопови, лопови" испред Владе

У случају „Космос" нема никаквих промјена. Око 120 радника тог предузећа је и данас протествовало у бањалучком парку „Младен Стојановић". Прије тога су, под будним оком полиције, прошетали центром града и поред зграде Владе, гдје су гласно изразили своје незадовољство. У Влади перу руке од њих.

Република Српска 27.03.2015 | 22:56
Повици "лопови, лопови" испред Владе

Прошле седмице су шетали по сунчаном времену, данас по киши. Осим тога, ништа се у случају „Космоса" није промијенило. Полиција је пратила сваки корак око 120 радника који су на крају завршили, гдје друго, него у парку „Младен Стојановић". Све што су радници до сада чули биле се лажи, каже Невена Божиловић, 29 година у предузећу.

Послодавац им дугује 15 плата, плус заостаци из 2011. И 2012.године, плус неповезан стаж од 2007. године. Обраћали су се, кажу, свима, поготово министру индустрије и премијерки...узалуд.

У ресорном министарству не желе више да коментаришу „Космос".

У међувремену, смјењено је троје извршних директора „Космоса", али не и генерални директор, Драган Илић, чију су смјену радници такође захтјевали. Осим тога, у предузећу дјелује и други синдикат, који окупља тридесетак радника. Они, упркос неизмиреним потраживањима. настављају да раде.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

мирко

27.03.2015 16:09

Лопов до лопова.Знас колико их је брига за бједне раднике.Па они су их довели дотле,нису луди да сад врацају сто су узели. Народе дао си глас за ово?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

27.03.2015 16:33

А ста зеле да коментарису па ста раде да рјесе проблем радника??

ОДГОВОРИТЕ