Милутинов: Идемо тежим путем, али циљ је ЕЛ!

“Желимо да наставимо Партизанову традицију и одбранимо домаћу титулу“, каже млади центар црно-белих...

Кошарка 26.03.2015 | 20:00
Милутинов: Идемо тежим путем, али циљ је ЕЛ!

Кошаркаши Партизана превалили су ове сезоне дуг пут од екипе која није личила на себе из претходних година, до тима који је везао 12 тријумфа и изборио пласман у плеј-оф Јадранске лиге. Ипак, победоносни низ прекинут је у последњем колу против Будућности у Подгорици, а то је значило да нас чека српско полуфинале и да ће црно-бели на мегдан Црвеној звезди.

Један од најталентованијих европских центара Никола Милутинов свестан је да је Партизан могао тријумфом у црногорској престоници да олакша себи посао у наставку сезоне. Ипак, садашња ситуација ни за милиметар не помера Партизан са пута који је зацртао пред почетак сезоне.
“Пропустили смо добру прилику у Подгорици, на три минута пре краја водили смо седам разлике. Ипак, утакмица против Будућности је прошла, то је затворена прича и не желимо да гледамо иза себе. Стартујемо са четвртог места у плеј-офу и противник у полуфиналу ће нам бити Црвена звезда. Идемо тежим путем, али настављамо да се боримо за исти циљ, а то је Евролига”, рекао је Милутинов за МОЗЗАРТ Спорт.

Разлог за оптимизам не лежи само у чињеници да победнички систем грађен годинама у Хумској под вођством Душка Вујошевића и даље функционише, већ и због тога што су у првом делу сезоне, можда као никада у новијој клупској историји, црно-бели претурили свашта преко главе.
“Имали смо доста лош почетак сезоне, погледајте уосталом колико је овај садашњи тим другачији у односу на онај који је играо у октобру или новембру. Тек у другом делу смо почели да се уклапамо, саставали смо екипу и показали право лице. Преокрет је почео од меча са Солноком у Београду, а онда се наставио победом над Крком у гостима која мислим да је и била кључна за наставак сезоне. Ради се о доброј и квалитетној екипи која нас је добила у Београду, а ми смо крајем децембра успели да се реванширамо и тада је почело да нам расте самопоуздање”, објаснио је Милутинов.

Једна од лоших ствари које је Партизан доживео ове сезоне је рана елиминација из Еврокупа. Ипак, и из овога су, према речима младог центра, црно-бели успели да извуку поуке и одређену корист.
“Елиминација из Еврокупа са једна стране је била мач са две оштрице. За сваку екипу је важно да има што више јаких утакмица, а то су пре свега оне у Европи. Са друге стране, та елиминација из Еврокупа нам је у тешким тренуцима донела више времена за тренинг и уклапање екипе. Играли смо све боље како су нам се прикључивали играчи, што новајлије, што ови који су се опорављали од повреда. Уосталом, свакој екипи је потребно одређено време да се уигра”, казао је он.

Предстојећи полуфинални дуели Црвеном звездом у Јадранској лиги, заказани за средину априла, имаће можда и највећи улог у последњих 20-ак година. Једно је сигурно, Србија ће имати само једног представника у Евролиги следеће сезоне.
“Против Звезде, као и увек очекујем тешке утакмице, а дербији сами по себи носе посебну драж. Наравно, додатну тежину овом полуфиналу даје и чињеница да носи велики улог јер ће финалиста изборити пласман у Евролигу следеће сезоне. Ми смо гости у прве две утакмице у серији. Домаћи терен и подршка публике могу пуно да значе у оваквим дуелима, али када смо на терену не гледамо ништа са стране, покушавамо само да се фокусирамо на противника који је испред нас. Надам се да ће коначан исход бити као и претходне две године”, рекао је Милутинов.

Партизан је претходне две сезоне у финалима плеј-офа домаћег првенства побеђивао Црвену звезду са по 3:1 у серијама. Пре две године црно-бели су савладали Звезду и у финалној утакмици завршног турнира Јадранске лиге у Лакташима.

Следећег викенда почиње и домаћи кошаркашки караван, у којем Партизан већ 13 година заредом први пролази кроз циљ.
“Желимо да наставимо Партизанову традицију и одбранимо домаћу титулу. Прву утакмицу играмо у Нишу против Константина. Увек су уводни мечеви специфични, а Константин ће сигурно силно мотивисан да уђе у тај дуел. Ми желимо да победама у прва два кола у форми и са добрим расположењем дочекамо почетак полуфинала плеј-офа на Јадрану”, истакао је центар Партизана.

Ове сезоне, поготово у другом делу Милутинов је “експлодирао” и постао прави ослонац Партизана у рекету. Како сам каже, најважније је да у финишу сезоне буде на правом нивоу, а тренутно размишља само о Партизану. Евентуални позив у национални тим или одлазак у иностранство ставио је у други план.
“Сваком је потребно време да се навикне и уђе у форму. Задовољан сам својим партијама, али увек може боље. Наравно, најважније је да сада одиграм добро када су на програму утакмице које одлучују коначан исход сезоне. Идем полако, желим да одиграм што боље до краја сезоне, освојим трофеје са Партизаном и изборим повратак у Евролигу. Наравно да је репрезентација сан сваког играча, али сада сам концентрисан само на Партизан”, закључио је Милутинов.

Коментари / 0

Оставите коментар