Усвојена резолуција о изградњи нове болнице

Скупштина града Источно Сарајево усвојила је данас резолуцију о изградњи нове болнице, којом се поново тражи од Владе Републике Српске да средства намијењена за изградњу зграде за смјештај представника Српске у заједничким институцијама БиХ преусмјери за изградњу ове здравствене установе или да нађе потребна средства.

Република Српска 26.03.2015 | 14:35
Усвојена резолуција о изградњи нове болнице

За резолуцију су гласала 22 одборника, док су уздржана била четири одборника СНСД-а.

Циљ ове резолуције је, како се наводи, да обједини све политичке и стручне капацитете града, укључујући и општине у саставу града, на припреми и подршци реализације овог пројекта.

Скупштина града сматра да је то најприоритетнији задатак, који се не може и не смије даље одлагати, да би било спријечено исељавање становништва са ових простора.

Овом резолуцијом обавезују се чланови републичких институција, Савјета министара БиХ са подручја града да искористе свој утицај, надлежности и овлаштења ради обезбјеђења доношења неопходних одлука и радњи за потребе благовремене припреме и реализације пројекта изградње нове болнице.

Скупштина града Источно Сарајево овом резолуцијом обавјештава међународну јавности и међународне финансијске институције да постоји општи политички консензус Сарајевско-романијске регије и народа о потреби изградње нове болнице.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Самарџија рекао је у паузи скупштинског засједања да ова резолуција говори о тежини проблема са којим се суочава град.

"Град Источно Сарајево има најлошије услове када је ријеч о терцијарној здравственој заштити", рекао је Самарџија и додао да нико није против изградње зграде за смјештај српских представника у заједничким институцијама БиХ, али да је болница приорите свих приоритета.

Предсједник Клуба одборника СНСД-а Александар Тодоровић рекао је да се одборници ове странке не слажу са резолуцијом, јер је, како каже, сваки њен члан чисто политиканство.

Он каже да ће изградњом центра за смјештај институција Републике Српске и српских представника у заједничким институцијама БиХ бити постигнуте знатне уштеде.

Тодоровић је нагласио да ће у што скорије вријеме бити изграђена нова болница Источно Сарајево у Касиндолу или некој другој локацији.

Одборник СДС-а Небојша Попић рекао да се ова странка неће одустати од овог пројекта и да ће од републичких институција на све начине бити тражено да се дође до оптималних рјешења.

Попић је истакао да ће ово бити тачка дневног реда на свакој наредној сједници Скупштини града.

Скупштина града у наставку сједнице разматраће извјештаје о раду и финансијском пословању за прошлу годину предузећа и установа, чији је оснивач град, те план пословања за ову годину, као и извјештаје о извршењу буџета за протеклу годину и о раду градоначелника.

Биће разматран и извјештај о релаизацији активности у вези са Олимпијадом младих, која ће бити одржана 2017. године у Источном Сарајеву и Сарајеву.

Извор: СРНА

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СДС

26.03.2015 14:42

САМАРДЗИЈА , МОГЛИ БИ И ВИ У СКУПСТИНИ ДА СТЕДИТЕ.КОЛИКО МЈЕСЕЦНО КОСТАЈУ ОВАЈ НАРОД, ВАСИ МОБИЛНИ, АУТОМОБИЛИ КОЈИ СЕ КОРИСТЕ У ПРИВАТНЕ СВРХЕ ИТД.ПА СВЕ ТО СЕ ПРИЦА У ЛУКАВИЦИ,

ОДГОВОРИТЕ