Која занимања доносе депресију?

Истраживања америчког Националног института за ментално здравље показала су да се око 6,7 посто Американаца, односно више од 20 милиона њих сваке године суочи са депресијом.

Занимљивости 26.03.2015 | 11:59
Која занимања доносе депресију?

Како преносе електронски медији, тај проблем смањене продуктивности радника америчке компаније кошта око 80 милиона долара годишње.

На депресију утичу генетика, годишње доба, породични проблеми, као и посао. Истраживање из 2014. показало је да су људи који раде у јавном превозу, грађевинском сектору и јавним услугама склонији депресији, али је тешко одредити да ли посао људе чини депресивнима или се људи склони депресији одлучују за те послове.

Студија коју је водио Лавсон Вулсин са Универзитета у Синсинатију базирина је на подацима здравственог осигурања 214.000 људи из западне Пенсилваније запослених у 55 различитих сектора.

Вулсин је навео да највиши степен склоности депресији имају занимања код којих постоји честа интеракција са јавношћу или клијентима, висок ниво стреса и мала физичка активност, пишу медији.

Поред запослених у јавном превозу и грађевинском сектору, депресији су склони и запослени у производној индустрији, правници, брокери, као и они који се баве квалитетом животне средине и становања, штампом и издаваштвом.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xy

26.03.2015 12:41

Ни једно занимање, само по себи, не доноси депресију, него однос надређених према "подређенима", који је из дана у дан несноснији! Све би се могло урадити без већих проблема, да није оних преплаћених, који су ту само да тјерају, застрашују, и пријете оним, слабо плаћеним.

ОДГОВОРИТЕ