СНСД угрожава ентитетско гласање

Само што су сјели у посланичке клупе Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ посланици СНСД-а и ДНС-а су напустили исте уз већ познато образложење да не желе да учествују у раду Представничког вијећа док је Шефик Џаферовић члан Колегија. 

Босна и Херцеговина 25.03.2015 | 22:43
СНСД угрожава ентитетско гласање

Кажу да ће истрајати у том захтјеву, а плате ће зарађивати учествујући у раду Комисија Представничког вијећа, док ће још размислити о учешћу у раду Заједничких комисија.

Иако не желе да присуствују сједницама колегама из парламентарне већине скрећу пажњу да крше Закон о Савјету министара јер је прошло 35 дана од именовања новог предсједавајућег а он још није предложио кандидате за састав Савјета министара.

,,СНСД-у није циљ никаква опструкција, али позивамо политичке странке окупљене око већине да поштују закон.Ако математичка већина настави са оваквом процедуром именовања Савјета министара имаћемо нелегалан савјет министара'', истиче посланик СНСД-а Сташа Кошарац.

На ове оптужбе одговор стиже из парламентарне већине. Посланик СДС-а Александра Пандуреви пита СНСД колико је њима прије 4 али и прије 8 година требало да формирају Савјет министара?

,,Очито неко није прочитао Закон до краја.СНСД иде у опозицију а ко губи има право да се љути'', каже Пандуревић.

Из Секретаријата Савјета министара истичу да се пробијање законских рокова дешавало и раније, али тај исти закон не предвиђа никакве санкције за то. И они подсјећају да је још увијек актуелни Савјет министара именован 16 мјесеци након избора.

Посланици Савеза за промјене у Представничком вијећу Парламентарне скупштине БиХ још једном позивају опозиционе посланике из Републике Српске да престану са опструкцијама и да раде оно за шта су бирани.

Подсјећају да напуштањем сједница СНСД и ДНС не бране интересе Српске већ их угрожавају доводећи у питање ентитетски механизам гласања, јер да би било која одлука или Закон неповољан за Српску био оборен потребно је 10 српских посланика.

БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

СНСД

25.03.2015 16:23

Која брука и срамота, па ово нема нигдје. Људи доста је више онога лактаског возда ајмо сви на улице и да једном заувијек отјерамо банду са власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колер

25.03.2015 22:55

Послије избора сте говорили фебруар. Ево и март це проћи а и ти први не би изашао на улицу зато ТИЋУ МИШУ

Name

адо

25.03.2015 16:40

СНСД се осрамотио , и сада не мозе назад. Суд БИХ је рекао да нема законског основа за подизање тузбе против Дзаферовица -у том суду као тузиоци и судије сједе људи и из РС. Проблем је сто не могу признати ради пада рејтинга , а и не могу опструисат сједнице јер је Дзаферовиц једина тема и санса -друге немају.Јадан Додик, јаране му хапсе,цланство се расипа, падају оптузбе, а полиција Републике Српке и Федерације има заједницку вјезбу-ЗА ИНФАРКТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коз дубица

25.03.2015 17:06

Паде Скрбиц а убрзо сви ако Бог да.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маx

25.03.2015 17:11

Смијена Дзаферовица!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хегел

25.03.2015 17:15

Парламент БиХ нема апсолутно никакве везе са тим. За процесуирање ратних злочина задужено је прво Тужилаштво БиХ и Суд БиХ, а не Клошарчић и баба Мајкић.

Name

мики

25.03.2015 17:27

Када видим ове Босњаке како се насладјују због Дзаферовица.Прица око недостатка доказа а наси Срби ме убједјују како је бас добро сто је он предсједник додје ми да одем из ове Босне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мд

25.03.2015 19:06

Сретно.Гдје то примају емигранте?

Name

Радосав

25.03.2015 17:55

Погле погле, а ђе то јадан одосте Јоксиме.

ОДГОВОРИТЕ