Партизан: Хвала Николићу, смијењен је са 10:2!

Члан Управног одбора Партизана Миломир Глигоријевић потврдио је да је Марко Николић смењен са места тренера и тако потврдио писање Б92.

Фудбал 25.03.2015 | 16:40
Партизан: Хвала Николићу, смијењен је са 10:2!

За останак Николића гласали су Драган Бјелогрлић и Ненад Јанковић, док је против било десет чланова.

"Било је тешко. Дискусија је трајала више од два и по сата, али на крају смо морали да донесемо непријатну и тешку одлуку, која је, надамо се, у интересу Партизана. Великом већином гласова чланова УО донета је одлука да се захвалимо Марку Николићу", рекао је Глигоријевић.

Генерални деирктор Партизна Милош Вазура потврдио је да је нови тренер црно-белих Зоран Милинкоивћ и да ће се његова промоција одржати у четвртак.

"Донели смо одлуку да Марко Николић нема поверење клуба, једногласно смо изабрали да нови тренер буде Милинковић, у среду ће бити конференција за медије на којој ће бити представљен", рекао је Вазура.

Коментар на НИколићеву смену новинарима на стадиону Партизана дао је и председник Спортског друштва Партизан Душко Вујошевић.

"Ови људи воле клуб и имају право да донесе одлуке, али и потпуну одговорност. Нисам за то да озбиљан клуб мења тренера током такмичења, а Николићу је вероватно било тешко да ради због опструкција унутар клуба", рекао је Вујошевић.

С друге стране, Глигоријевић је додао да је Николић већ обавештен о смени, као и да је главни разлог смене изостанак резултата.

"Поздравили смо се са њим и захвалили на досадашњем раду. Био је то коректан и пријатељски растанак. Главни разлог је немање спортског резултата, односно губитак четири бода, посебно у серији утакмица од којих је већина била на нашем терену", рекао је Глигоријевић.

Он је истакао и да је став УО да је Николић "врло перспективан" тренер, али да је "у овом тренутку пољуљано поверење у будућност његовог рада и резултата који се у Партизану очекују".

Глигоријевић је рекао да су почели преговори око наследника и потврдио писање медија, а Б92 сазнаје да је нови тренер црно-белих Зоран Милинковић.

"Знате да је сужен круг људи и од овог тренутка почињу разговори са тренерима који се у штампи већ помињу. Милинковић и Друловић су слободни на тржишту и не можемо мимо тога. Жеље су једно, а могућности друго", рекао је Глигоријевић.

Коментари / 0

Оставите коментар