Милинковић мијења Николића!

Марко Николић није више тренер Партизана, а на његово место долази Зоран Милинковић! Нови тренер Партизана Зоран Милинковић рекао је да му је велика част што је преузео црно-беле и поручио да је свестан да се од њега захтева освајање титуле.

Фудбал 25.03.2015 | 16:00
Милинковић мијења Николића!

Последњих дана се у јавности говорило о његовој смени и доласку тренера Вождовца, а све је сада и озваничено после састанка Управног одбора и секретаријата клуба у Хумској 1.

Како даље сазнајемо, на састанку одржаном почетком недеље првобитно је изгласано да Николић остане тренер црно-белих, а на истом заседању већина присутних била је против доласка Милинковића.

Међутим, само два дана касније, ситуација се драматично променила, а против смене тренера, који је Партизану донео шест поена предности и групну фазу Лиге Европе, био је Љубиша Тумбаковић (који није био на данашњем заседању). Такође, појавиле су се и незваничне информације да је спортски директор условио свој останак на функцији останком Николића.

Марко Николић је преузео Партизан у децембру 2013. године, пошто је претходно од седмог јуна исте године био на челу Војводине. Тренерску каријеру почео је у београдском Раду, где је најпре био тренер млађих категорија седам година, затим асистент при првом тиму, да би 2008. коначно преузео сениорски састав самостално. За три године рада у 'Грађевинарима' побрао је симпатије фудбалске јавности, пошто је форсирао брзу и офанзивну игру, док су му тим чинили углавном млади играчи из омладиноског погона. Кратко је био и селектор селекције Србије до 18 година.

Ко је Зоран Милинковић?

Зоран Милинковић је дете Партизана, у којем је 1989. године почео фудбалску каријеру, да би после Војводине и Радничког из Ниша напустио Србију и отишао у белгијски Варегем. Наступао је још и за Ницу, Ханзу из Роштока, Анортозис и Доксу, а тренерску каријеру започео је у Обилићу 2004. године као 35-годишњак.

После годину дана проведених на Врачару, три сезоне је предводио борчански БСК, затим кратко Колубару и Срем, пре него што је 2010. преузео Спартак из Суботице. Са 'Голубовима' је сезону завршио на четвртом месту, па га је већ наредне сезоне ангажовала Војводина са којом завршава као трећи, али се упркос томе враћа у Суботицу.

Ни овога пута није остао дуже од годину дана у Спартаку, па је после епизоде у ОФК Београду, с којим је сезону окончао као шести, неколико месеци био тренер Ариса, да би коначно преузео 'Змајеве' са Вождовца.

После 20 одиграних кола, Вождовчани заузимају претпоследње место на табели са 18 бодова, четири више од последњепласираног крагујевачког Радничког. У првом колу пролећног дела шампионата, Вождовац је ремизирао са Партизаном у Хумској (3:3). Такође, Милинковић је био тренер Војводине, када су Новосађани повукли екипу са терена у финалу Купа Србије 2011. године.

"Ово је велика част. Свестан сам циљева и обавеза у наредном периоду. Желим да са сарадницима и играчима направимо оно што од нас очекује армија навијача. Неће бити лако, али мислим да је сада тренутак за много више рада, а мање приче", рекао је Милинковић новинарима испред стадиона Партизана.

Он ће први тренинг са играчима обавити сутра за када је заказана и његова промоција у Партизану.

"У наредних пар дана одредићу стручни штаб у договору са управом клуба", рекао је Милинковић.

Коментари / 0

Оставите коментар