Анализа: Бејл на раскрсници између жеља и могућности

Фудбалер је у кризи форме, али је питање шта је узрок томе и шта је најбоље решење за њега. Ако је проблем Роналдо, шта би требало да буде Реалов следећи потез?

Фудбал 27.03.2015 | 00:00
Анализа: Бејл на раскрсници између жеља и могућности

Посрнули Гарет Бејл (25) одлучан је да не напусти Реал Мадрид наредног лета, упркос томе што се налази под невероватним притиском у Шпанији.

И, такође, упркос томе што би се неколико клубова "поломило" да га купи.

Енглески "Миррор" тврди да је Бејл одлучио да не затражи трансфер, штавише да му се успротиви, чак и уколико председник Флорентино Перез погази изјаву дату пред крај 2014. године "да Бејл никада неће отићи из Реала". Велшанину сигурно није пријатно ових дана, јер се на сопственом примеру уверио шта значи играти за Реал, а бити ван форме.

После пораза од Барселоне, у Каталонији (2:1), у ком је Бејл приказао најгору игру од када је дошао из Тотенхема за 91 или 100 милиона евра (постоје две верзије о томе колико је плаћен), навијачи су насрнули на њега по изласку из ТЦ "Валдебебас", уз сочне увреде које је јасно могао да чује кроз отворен прозор свог "бентлија".

Када се ујутру пробудио, могао је да се увери да га у "Асу" нису опште оценили, а да је у "Марки" добио коментар следеће садржине: "Сада је коначно очигледно да је председник Флорентино Перез платио 100 милиона евра за некога ко, реално, вреди 20 милиона".

!?

"Миррор" наводи да су Манчестер јунајтед и Манчестер сити спремни да дебело плате да врате сјајног фудбалера на Острво, скоро онолико колико је Реал платио за њега лета 2013. године. Међутим, извор близак играчу наводи да је Бејл уверен да је способан да поврати очас посла изгубљену репутацију (како другачије када играте за Реал).

Уистину, тешко је рећи да ли играч који је головима прошле сезоне донео Реалу оба трофеја, Куп краља и Лигу шампиона, заслужује да му се звижди на свакој утакмици у Мадриду већ неколико недеља. Но, то за навијаче Реала није никаква новост и Бејл је наводно уверен да ће му, колико сутра, клицати име када буде почео да постиже голове.

Проблеми са Бејловом формом почели су када је тренер Карло Анћелоти, који је такође под жестоком паљбом бескрупулозних "Марке" и "Аса", затражио од брзоногог играча да се бави више дефанзивним задацима и да преузме одговорност на делу терена који је прошле сезоне "затварао" Анхел Ди Марија.

Испоставило се да Бејл не може, или неће како неки тврде, да трчи у оба правца, уклизава и осваја лопте, а догодило се и то да му је пала продуктивност и да не може ни да приђе прошлогодишњем учинку од 22 гола на 44 утакмице. Негде успут "пукао" је и његов однос са Кристијаном Роналдом, што се показало у више наврата, а Роналдо га је једном чак и опсовао (можда га је псовао и чешће, али су камере забележиле једну сцену).

Када је Бејл дао први гол после 829 минута, против Леантеа (што је била Реалова једина победа у марту, уз реми и четири пораза), Роналдо је само одмахнуо руком и окренуо главу. Бејл је у том тренутку отрчао у угао терена, покривених ушију, не желећи да чује Реалове навијаче како славе његов гол, због тога што су му недељама звиждали малтене код сваког додира с лоптом.

Не тако давно, у једној онлине анкети, навијачи Реала упитани су - уколико би Анћелоти мењао формацију у 4-4-2, ко би из трија нападача требало да испадне, а 40 одсто гласало је да би то требало да буде Бејл, други је био Роналдо, а трећи Карим Бензема.

Медији у Шпанији предвиђају да ће на крају сезоне неко од важних карика у клубу морати да оде, а претпоставка је да ће, ако то буде тренер Анћелоти, његов наследник имати последњу реч - види ли Бејла у овој постави Реала или је можда ту неко други вишак.

Ако је суштина проблема у свлачионици Реала однос између Роналда и Бејла, ни ту Перез неће имати лаку одлуку јер - Роналдо има 30 година и незванично хронични проблем са коленом, који га прати од финиша прошле сезоне, док Бејл има слабији статистички учинак, али има свега 25 година и најбоље године су свакако пред њим.

У Реалу или не, видећемо...

Коментари / 0

Оставите коментар