Долина Блеоне је један од најзабаченијих предјела Француске

Мјесто на којем се авион Германwингса срушио данас нешто прије 11 сати познато је по својој забачености, слабој насељености и пејзажу од којег застаје дах.

Свијет 24.03.2015 | 16:04
Долина Блеоне је један од најзабаченијих предјела Француске

Са врховима планина прекривеним сњежним прекривачем долина Блеоне попуњена је малим, али раштрканим селима међу којима се налазе поља са садницама јабука и крушака.

Велики број ових села насталих у 19. вијеку заправо су напуштене локације које данас служе само као туристичка одредишта са врло мало сталних мјештана.

Кроз долину пролази једна једина цеста уз коју се налазе старе цркве и која је позната као пут за планинаре и љубитеље удаљених француских предјела.

Управо те карактеристике долине отежавају приступ мјесту несреће, а поједини званичници тврде да је олупини авиона могуће прићи искључиво из ваздуха, тј. хеликоптерима.

Полиција и представници локалне власти замолили су становнике најближег већег насеља Дигне да не прилазе мјесту несреће и да до даљњег избјегавају кориштење локалних путева због што боље проходности за возила полиције и других агенција.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 0

Оставите коментар