Липовачи одређен двомјесечни притвор

Кантонални суд у Бихаћу данас је одредио двомјесечни притвор Хамдији Липовачи, док је Ален Глухалић пуштен да се брани са слободе.

Босна и Херцеговина 24.03.2015 | 12:47
Липовачи одређен двомјесечни притвор

Ову информацију потврдио је и адвокат Илијас Миџић који је најавио жалбу на ову одлуку, пише Аваз.

Липовача је осумњичен за прекорачење овласти у вријеме док је обављао функцију начелника Општине Бихаћ, а Глухалић за обману приликом добијања кредита и кривотворење службене исправе.

Одлука је донесена на расправној сједници по жалби Тужилаштва Унско-санског кантона, након што је овај предмет с Врховног суда поново враћен у надлежност Кантона.

Подсјетимо, током истраге установљене су малверзације током градње, наштимавање неизвршених радова као и друге незаконите радње чиме је незаконита прибављена материјална корист на штету буџета Општине Бихаћ.

Почетна цијена радова на СТЕНС-у износила је 810.000 КМ, а на крају је због више анекса уговора о додатним радовима наплаћено 1,7 милиона КМ.

Извор: Аваз.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЗЕ СДС

24.03.2015 11:54

Врабац "прерано полетио" а "крила се нису развила".У свом лету имао несрећу "да је запази" јастреб.

ОДГОВОРИТЕ
Name

суштина

24.03.2015 12:13

Огромна већина политичара у РС и ФЕД БиХ су прекорачили овлаштења. Све го багров до багрова. Медјутим, сматрам да је народ гори од њих јер је управо народ тај који им, на овај или онај начин, омогућава да буду у власти. Оно мало њих који нечему и вриједе не могу доћи до изражаја.

ОДГОВОРИТЕ