Тјелохранитељи чувају Лаушевића од освете

Глумац Жарко Лаушевић (55) је пре два дана у тајности дошао у Подгорицу како би посетио мајку која је у коми.

Србија 24.03.2015 | 10:14
Тјелохранитељи чувају Лаушевића од освете

Он је са аеродрома из Беча слетео у главни град Црне Горе нешто после поднева где се задржао само неколико сати како би, можда последњи пут, видео болесну мајку. Овога пута није посетио Цетињанина Николу Калуђеровића, јунака из књиге “Година прође, дан никад” и цимера из затвора у Спужу. 

- Није ми јавио да долази, од вас сам сазнао да је био овде. Не замерам ја њему ништа, мајка му је тешко болесна па је вероватно ишао код ње. Пазе је две жене, а она је у коми у породичном дому. Добро је да је ишао да посети мајку, и требало је, мени ће се сигурно јавити - рекао је Калуђеровић за “Блиц”.

Из Подгорице је Лаушевић исте вечери одлетео за Београд, а на Аеродрому “Никола Тесла” га је чекало приватно обезбеђење. Како наводи Калуђеровић, глумац вероватно и даље страхује од крвне освете.

- Говорим му стално да нема чега да се плаши и да треба нормално да живи. Шта ће њему обезбеђење? Али човек се боји па је вероватно због тога унајмио некога да га чува. Ако је он тако сигурнији и мирнији онда је и мени драго. Очигледно му је ушао тај страх у крв - додаје Калуђеровић.

Жарко Лаушевић је 1993. године пиштољем усмртио Драгора Пејовића (20) и Радована Вучинића (19), а ранио Андрију Кажића, који су га напали испред једног подгоричког локала. Он је више пута осуђиван због прекорачења нужне одбране у обрачуну, а за двоструко убиство је добио казну затвора од 15 година.

Ипак, одслужио је четири и по године у затворима у Пожаревцу и Спужу, а када је 1998. године пуштен на слободу, преселио се у Америку. Те кобне вечери 1993, која је његову судбину скроз преокренула и потпуно зауставила његову глумачку каријеру, био је у друштву рођеног брата Бранимира (60), који је такође испалио један метак, али није никога погодио.

Од 1998. када је отишао у Америку, у Београд је први пут дошао тек у мају прошле године. Тада није отишао на свадбу своје кћерке Асје, која се удала у Црној Гори.

Срећан јер снима филм

Како сазнаје “Блиц”, Лаушевић ће у Београду боравити 12 дана, где ће снимати филм “Смрдљива бајка”. Ово је његова прва филмска улога после 16 година, а појављивао се и у филму о њему “Лауш”, али само у кадровима, без текста.

- Причао ми је Жарко да сада снима неки филм и да је срећан због тога. Обећао ми је да ће два, три дана пре снимања доћи код мене па очекујем да се видимо ових дана у Црној Гори - каже Калуђеровић.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар