Партизан смјењује Николића?!

У уторак би требало да буде одржан састанак најужег руководства Партузана. Наводно ће се причати и о поверењу тренеру првог тима Марку Николићу.

Фудбал 23.03.2015 | 18:20
Партизан смјењује Николића?!

Од могућих 15 бодова на старту пролећног дела првенства, Партизан је освојио само девет. Три ремија и две победе - учинак је Марка Николића и његовог тима.

Реми против Чукаричког на Бановом брду (2:2) у дербију 20. кола Јелен Суперлиге Србије, не може се сврастати у киксеве црно-белих. Јер, Чукарички је по квалитету тима и приказаних игара у врху српског фудбала. Штавише, Партизан је добро прошао на врху Бановог брда.

Партизан је на крају јесењег дела сезоне имао +6 у односу на Црвену звезду, а распоред првог дела пролећног дела шампионата давао је црно-белима велике изгледе да ће кроз циљ проћи први. Али...

Прва два кола наставка такмичења донела су шок и Партизану и његовим навијачима. Од могућих шест бодова и то на стадиону у Хумској, црно-бели су освојили само два. А онај први, против Вождовца, једва.

Вождовац је дао Партизану чак три гола, а после Партизана, у наредне четири меча, "змајеви" су постигли укупно ЈЕДАН гол, и то у поразу од Радничког у Крагујевцу.

Партизан је, иначе, овог пролећа, у пет мечева, примио шест голова, а током целе јесени само 10.

Одбрана Партизана је и у мечу против Чукаричког показала све слабости. Спорост централних бекова, лоше постављање, спољни играчи без агресивности и идеје шта радити у нападу... Ни остатак тима ништа није бољи. Марко Николић јесте у овом зимском прелазном року остао без двојице нападача који су носили тим (Данко Лазовић и Петар Шкулетић), али је и он сам својим поставкама игре дебело кумовао да црно-бели буду прилично неубедљиви. Сам је Николић признао да је одласком Лазовића изгубио не само нападача и стрелца, већ и "своју десну руку", а то значи да је Лазовић био тај који је на тренинзима и на мечевима био тај који је водио екипу на терену.

Николић је често овог пролећа, у најавама пред првенствене дуеле, говорио о томе како играчи одлично раде на тренинзима, како је атмосфера никад боља, да играчи имају и жеље и самопоуздање... Међутим, на терену се, осим у појединим утакмицама или деловима тих утакмица, то не види.

Све ово приморало је челнике Партизана (који имају свој удео одговорности) да разговарају о тренеру. Поједини домаћи медији објавили су да су одмах после меча на Бановом брду отишли у један ресторан где је тема био: тренер првог тима.

Наводно, навели су ти исти медији, Николићу се спрема раскид сарадње, а у реду за посао чекају: Иван Томић, Љубинко Друловић...

Да ли је све ово тачно и да ли ће Николић наставити започето знаћемо више у уторак за када је предвиђена седница Секретаријата клуба. Неизвесно је да ли ће управа "сасећи" одмах и искористити репрезентативну паузу за престројавање у ходу или ће Марку Николићу поново бити указано поверење са јасно зацртаним задатком да се титула врати у Хумску.

Николић је, подсетимо, зимус већ био смењиван. Иако су се чланови нове управе тада "правили луди" и све демантовали, један од њих, а реч је о потпредседнику Партизана Милораду Вучелићу, недељама касније је признао да јесте било говора о смењивању Николића.

Коментари / 0

Оставите коментар