Мост у Чесми посвађао мјештане

Мост на Врбасу код ''Витаминке'' , или мост на Врбањи код ''Инцела?'' Питање изградње мостова посвађало је мјештане бањалучког насеља Чесма. На збору грађана било је више стотина окупљених мјештана. У једном тренутку настала је права пометња.

Република Српска 22.03.2015 | 18:38
Мост у Чесми посвађао мјештане

Једногласно је усвојен закључак да се упути допис Фонду солидарности, градским и републичким властима са јасним ставом - да мост код ''Витаминке'' мора бити приоритет. То је, поручују, једини начин да се насеље незаобилазним путем повеже са центром града.

Независни члан и предсједник Савјета Мјесне заједнице Чесма о истом проблему причају различито. Миладин Маличевић, који је на челу Савјета Мјесне заједнице, не негира да је градња моста преко Врбаса право рјешење, али јасно је, каже, да за то нема новца.

Изградња моста код ''Витаминке'' је у надлежности Владе Републике Српске, док је мост преко ријеке Врбање у надлежности града Бањалука. Иако су мјештани Чесме тражили да се на збору грађана појави Слободан Гаврановић – то се није десило. Умјесто њега све критике и оптужбе саслушао је Зоран Новаковић. Окупљенима је јасно ставио до знања када могу да очекују изградњу моста преко Врбаса.

Већ скоро годину дана траје борба мјештана бањалучког насеља Чесма и градске администрације око изградење моста на Врбасу, који је животно важан за око 4000 мјештана овог насеља.

И док се надлежни ''трве'' због моста у Чесми, варнице сјевају и у Савјету Мјесне заједнице. Јасно је, што потврђују и мјештани, да постоје двије струје. У прилог томе иде и чињеница да је покренута иницијатива за комплетну смјену актуелног Савјета.

Несумњиво је да је у позадини свега политика. То је данас признао и сам Зоран Новаковић. Међутим, мјештане не занимају политичка дешавања, већ мост који чекају већ неколико деценија.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Зоран

22.03.2015 17:55

Малицевицу не дај да те срусе ти дрварцани и Које какви пробисвјети

ОДГОВОРИТЕ
Name

становник Цесме

22.03.2015 18:11

Мјесна заједница Цесма се понаса као и Влада РС ... НЕМАЈУ МОСТА , НЕМАЈУ ВОДЕ , НЕМАЈУ АСФАТИРАНОГ ПУТА , НЕМАЈУ ТРОТОАРА , НЕМАЈУ НИКАКВЕ ОДГОВОРНОСТИ , А ЗАДЊИХ 10 ГОДИНА ВЛАДАЈУ И НЕМАЈУ ОБАВЕЗЕ ДА БИЛО КОМЕ ПОЛОЗЕ РАЦУНЕ ЗА ЊИХОВИХ ЗАДЊИХ 10 ГОДИНА РАДА .ЗАЛОСНО ЈЕ ДА У 2015 ГОДИНИ ГРАДЈАНИ ТРАЗЕ МОСТ ... ЈЕР АКО ИМ СЕ ЗАПАЛИ КУЦА НЕМА НАЦИНА ДА ИМ ДОДЈУ ВАТРОГАСЦИ. ТАЈ МИЛИЦЕВИЦ НЕДА МЈЕСТО ПРЕДСЈЕДНИКА МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ/типицно за представнике СНСД а/ КАО И НИКОЛА СПИРИЦ КОЈИ СЕ БОРе ДА ОСТАНу , САМО ДА САКРИЈу ТРАГОВЕ .... АЛИ МИСЛИМ ДА НЕЦЕ НИ ЈЕДАН НИ ДРУГИ УСПИЈЕТИ ... НАРОД ТО ПРЕПОЗНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ссс

22.03.2015 19:04

Чуј један мост у надлежности општине..а други Републике..кад нешто нећеш тражиш изговор..такои ова прича..а у позадини свега није политика већ потреба људи који би коначно рјршили проблем повезаности са градом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борко Вуциц

22.03.2015 21:07

Како то Новаковиц и остали СНСДеовци из управе Скупстине Бања Лука знају да це мост који иде од Витаминке костати једном 8 милона,једном 7 милиона , једном 10 милиона .... А да нису урадили ниста везано за реализацију истог, него онако од ока то они погадјају цијене, ваљда су тако науцили задњих 10 година. Од фрљоке праве и калкулације и плацају разним Милос Импексима , Еуро Еко Тиму ... тј. цлановима СНСД-а који су и одборници као сто је Драско Илиц , Арезина и остали који све паре узесе од опстине. Само да неко удје у финансијске картоне опстинских нацелника ... Разних Стојицки , Балабана , Кењала ..... јој људи направило би се бар 10 мостова на ријеци Врбас . Људи правите мостове , путеве ....

ОДГОВОРИТЕ