Најава: Џеј-Џеј за први трофеј још од 2013.!

Српска тенисерка Јелена Јанковић од 19 часова по нашем времену играће против Симоне Халеп финале на WТА турниру из Премијер серије у Индијан Велсу.

Тенис 22.03.2015 | 17:00
Најава: Џеј-Џеј за први трофеј још од 2013.!

Јелена ће се борити за 14. трофеј у каријери пошто је у полуфиналу савладала Сабине Лисицки, док је Симони Серена Вилијамс предала меч због повреде колена.

У досадашњем току турнира Јанковићева је елиминисала Лорен Дејвис, Медисон Киз и Белинду Бенчич, и то све после борби у три сета.

Румунка је у пустињу дошла после тешке вести да јој је рођака извршила самоубиство, али је успела да преживи неколико тешких мечева и дође до трећег највећег финала у каријери. Она је надиграла Гаврилову, Лепченко, Плишкову и Суарес Наваро, а само једном је тријумфовала максималним резултатом.

Јанковићева је већ славила у Калифорнији – 2010. године у финалу је била боља од Вознијацки. Сада ће јој супарница бити Симона Халеп, коју је добила у првом, али је изгубила три наредна међусобна окршаја, последњи пут на Аустралијан опену прошле године.

„Не бих изабрала себе да су ме пре турнира питали ко ће играти финале. Храмала сам неколико дана пре почетка, сумњала сам да ћу моћи да играм, једва да сам могла да се крећем. То није начин на који се треба припремати, не треба подстицати људе на тако нешто. Они који чују ово треба да знају да то није пут којим треба ићи“, рекла је Јанковићева.

Јелена Јанковић, тренутно 21. тенисертка на WТА листи, последњу титулу је освојила 2013. године на турниру у Боготи, где је и прошле године одиграла своје последње финале на Туру.

„Ударала сам лоптицу сјајно и без тренинга, имала сам добар осећај. Али ми није било ни на крај памети да ћу догурати до финала. Све је чудно – некада се дуго припремате, напорно тренирате по цео дан, али онда одиграте лоше. А онда дођу времена када сте потпуно неспремни – долазим после повреде, али се осећам сјајно и срећна сам што сам овде“, додала је Јелена.

Трећа тенисерка планете до сада је освајала Шенжен, Дубаи, Доху, Букурешт, Нирнберг, Хертогенбош, Будимпешту, Њу Хејвен, Москву и Софију, а играла је финала на Ролан Гаросу, Завршном турниру и у Мадриду.

„Не могу бити срећна, али не могу бити ни тужна, само желим да мислим да имам финале испред себе и да морам остати концетрисана, и покушам да победим“, рекла је Халеп.

Од 19 часова са Јеленом ће играти пети међусобни дуел, а тренутно води са 3-1 у победама.

„Знам да ћу морати много да трчим, да снажно ударам лоптицу, будем агресивна и фокусирана јер се она увек бори до краја. Осећам да сам спремна да играм против ње и да искористим своје шансе током меча. Могу да освојим титулу, али очекујем веома тежак меч. Ово је финале, свако може победити“, закључила је Симона.

Коментари / 0

Оставите коментар