Кристоферсену посљедњи велеслалом сезоне!

Млади Норвежанин Хенрик Кристоферсен тријумфовао је на последњем велеслалому сезоне и тако одложио одлуку о укупном победнику Светског купа.

Остали спортови 21.03.2015 | 19:40
Кристоферсену посљедњи велеслалом сезоне!

Актуелни освајач великог Кристалног глобуса Марсен Хиршер имао је четврто време претпоследњег дана такмичења у француском Марибелу и пред недељни слалом има 60 бодова више од Норвежанина Ћетила Јансруда, који је био 11.

Хиршер је, међутим, апсолутни фаворит да одбрани титулу и четврту годину заредом освоји престижну титулу, пошто му је слалом најјача дисциплина. Јансруд ће се, с друге стране, такмичити да би покушао да искористи евентуални кикс аустријског скијаша. Норвежанину је за то потребно да буде на прва два места, али ће, наравно, зависити од Хиршеровог резултата.

Кристоферсен је у Марибелу дошао до треће победе ове сезоне, а четврте у каријери, укупним временом од 2:17.36 минута, са 79 стотинки предности у односу на Фрица Допфера из Немачке. На трећем степенику победничког постоља нашао се домаћи скијаш Томас Фанара, а најбољу тројицу следио је Хиршер, који је још раније обезбедио Кристални глобус у велеслалому.

Пето време имао је Виктор Мифа-Жанде из Француске, испред Американца Теда Лигетија и Леифа Кристијана Хаугена из Норвешке. Прву десеторицу комплетирали су Француз Алекси Пантиро и двојица италијанских скијаша Роберто Нани и Давиде Симончели.

Коментари / 0

Оставите коментар