Саван се враћа у репрезентацију!

"Ако ове године не освојимо ЕП, бићемо прваци на следећем турниру", рекао крилни кошаркаш Бајерна. 

Кошарка 21.03.2015 | 22:20
Саван се враћа у репрезентацију!

Кошаркаш минхенског Бајерна Душко Савановић рекао је данас да би волео да добије позив селектора репрезентације Србије Александра Ðорђевића за предстојеће Европско првенство.

"Наравно да бих волео да будем на првенству Европе, част је играти за национални тим. Прошло је доста времена од мог последњег меча у дресу Србије, али бих бих волео да се вратим. Причао сам са селектором Ðорђевићем, прошлог лета нисам био на списку, видећемо шта ће сада бити", рекао је Савановић у интервјуу за Еурохупс.

Крилни кошаркаш је додао да Србија има добар тим, који ће бити један од главних кандидата за освајање Европског првенства.

"Свако напорно тренира и ради како би достигао циљ. Свим селекцијама је циљ освајање првенства, а наш састав је одличан. Имамо доста талентованих и младих играча, због којих ћемо наредних година имати много шанси да освајамо медаље. Селектор је такође постављен на дуже стазе и, ако не будемо прваци ове године, бићемо на следећем турниру", закључио је Савановић.

Он је био члан репрезентације Србије која је 2010. године завршила на четвртом месту на Светском првенству 2010. у Турској и осмо на шампионату Европе у Литванији годину дана касније.

Савановић ове сезоне у немачком шампионату просечно бележи 12,1 поен, 4,6 скокова и 2,2 асистенције.

Коментари / 0

Оставите коментар