Закон недоречен: Шта када истекне рок

У јавности постоје различита тумачења Закона о Савјету министара БиХ који прописује начин, процедуру те рокове именовања Савјета министара БиХ.

Босна и Херцеговина 20.03.2015 | 22:23
Закон недоречен: Шта када истекне рок

Закон о Савјету министара БиХ, у дијелу који прописује начин именовања Савјета, јасно каже да "потврда именовања замјеника предсједавајућег, министара и замјеника министара мора бити завршена у року од тридесет (30) дана од дана када предсједавајући Савјет министара преузме дужност".

Према закону, предсједавајући Савјета министара именује министре и замјенике министара одмах након ступања на дужност и одмах тражи од Представничког дома потврду именовања.

Но, уколико предсједавајући министара не именује министре одмах након ступања на дужност, закон остаје недоречен.

С обзиром на то да је Звиздић дужност преузео 11. фебруара, када је његово именовање потврдио и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ, рок од 30 дана истекао је 14. марта.

"То је инструктивни, а не преклузивни рок. Ако се он прекорачи, не производи никакве негативне посљедице. Ми очекујемо да у Парламентарну скупштину стигне одлука о именовању Савјета министара БиХ“, каже Шефик Џаферовић који није могао потврдити да ли ће се на сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ заказаној за 25. март одлучивати о потврђивању Савјета министара БиХ.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цовиц

20.03.2015 21:40

Ко сад коци Хрватима да слозе власт немамо ми ста понудит остацемо вјецно у власти Хрвата у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ