Сјеверна Кореја спремна на нуклеарни рат са Америком

Северна Кореја је спремна да употреби нуклеарно наоружање кад год се осети угроженом од САД, каже севернокорејски амбасадор у Великој Британији.

Свијет 20.03.2015 | 19:59
Сјеверна Кореја спремна на нуклеарни рат са Америком

Хјун Хак Бонг, који се ретко појављује у јавности и даје интервјуе, рекао је да Сједињене Државе немају монопол на употребу нуклеарне бомбе.

Он тврди да је Северна Кореја способна да испали нуклеарне пројектиле "у сваком тренутку", а употребиће и конвенционално оружје да би се одбранила.

Амбасадор је у интервјуу телевизији "Скy неwс" одбацио као лажне оптужбе о тортури у Северној Кореји, које стално износе људи који успеју да побегну из најзатвореније државе на свету, а изблеглице је назвао "олошем и издајницима".

На питање да ли је Северна Кореја способна да сада испали нуклерану ракету, он је одговорио: "Да, у сваком тренутку. Узвратићемо ако нас САД нападну".

Он је истакао да би држава којом управља Ким Џонг Ун могла да употреби атомску бомбу само као "одмазду" у случају да буде нападнута.

На питање да ли то значи да севернокорејци не би први притиснули дугме, амбасадор је одговорио да су они "мирољубив народ који не жели рат, али се рата не боји", и додао да је то политика тамошње владе.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

20.03.2015 22:06

Једини који употријебили нуклеарно оружје а сада осиромашеним уранијумом убијају цивиле по свјету хоће да одређују ко га смије имати а ко не. Не знам само како ће то урадити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

21.03.2015 07:32

Сјеверна Кореја могла би са својом пријетњом преко ноћи да нестане неће јој ни Хирошима бити равна па ће се питати зашто ??

ОДГОВОРИТЕ