Навијачи Милана: Сви да бојкотујемо клуб и мечеве!

Најватренији навијачи Милана позвали су присталице "росонера" на бојкот утакмице са Каљаријем у суботу, као и да престану да купују производе клуба и навијају.

Фудбал 21.03.2015 | 18:00
Навијачи Милана: Сви да бојкотујемо клуб и мечеве!

Милан је тренутно десети у Серији А, није добио последња три меча, па је све ближи другом узастопном одсуству из европских такмичења.

Последњих недеља се спекулише да Силвио Берлускони планира да прода клуб, па Ултраси захтевају већу транспарентност челника, а као први вид притиска виде бојкот утакмице.

"Колико пута смо се жртвовали за Милан. Колико пута смо штедели да бисмо купили дрес, да бисмо могли да одемо на стадион, да обнивимо преплатне карте. Недостаје једна ствар, нешто што ми као навијачи Милана и љубитељи ових боја желимо – јасноћу. Имамо низ питања која желимо да поставимо председнику Берлусконију", наводи се у саопштењу навијачке групе Цурва Суд (јужна трибина) у којем је цитиран и Ник Хорнби и његова легендарна аутобиографија "Стадионска грозница".

"Зашто годинама навлачите шал преко наших очију, обећавате брз повратак славне прошлости, а онда напустити пројекат после неколико месеци? Волели бисмо да то разумемо, како би избегли да будемо преварени убудуће. Колико су тачне гласине о продаји клуба, или дела акција? Ако је намера продати део клуба и задржати овакво стање, онда је боље да продате цео клуб и дозволите некоме другом да преузме контролу. Колико жеље још увек имате да нас вратите у светски врх? Ако не осећате више жељу да то урадите, зашто продужавате агонију у полако нас вучете на дно?", истиче се у саопштењу.

Навијачи, ипак, не споре оно што је Берлускони урадио за клуб од како га је преузео 1986. године (осам титула Серије А, пет титула првака Европе, три пута првак света, уз још 12 трофеја).

"И даље смо захвални за оно што сте урадили за ових29 година, али смо дотакли дно и осећамо да покушавамо да се вратимо горе. Не заборављамо шта сте урадили за нас, преузели нас на суду и вратили на врх света за само неколико година. Нажалост, сувише дуго смо у инертном стању, осећамо се напуштеним и препуштени нашој судбини. Дошло је време да ствар преузмемо у своје руке, а од сутра ће почети серија иницијатива како би се разјасниле и схватиле ствари", истичу "росонери".

Навијачи позивају све "росонере" на потпуни бојкот до решења ситуације.

"Позивамо СВЕ да напусте стадион на утакмици Милан – Каљари, али се нећемо зауставити ту, позивамо вас да престанете да купујете клупске производе. Морају остати потпуно сами као што се и ми тако осећамо, често протеклих година. Позивамо оне који су већ купили карте и договорили путовања на гостовања да остану, ако је могуће, ван стадиона. Ако је ово немогуће (схватамо неугодност, јер смо увек први путовали како бисмо гледали своју велику љубац), молимо вас да бар не показујете транспаренте, заставе и суздржите се од навијања. Данас, више него икад, "росонери" морају показати јединство и осигурати да заговорноци ове ситуације преузму своје одговорности. Ово је последњи апел трибине, клуба Милана и свих "росонера" председнику, особи која може да разјасни и реши ситуацију, или ћемо постати свесни да не постоји други начин осим снажног отпора", закључено је у саопштењу Миланових Ултраса.

Милан је последњу титулу у Италији освојио 2011, што је последњи трофеј клуба, а у ЛШ је последњи пут славио 2007.

Коментари / 0

Оставите коментар