Еее! Ово су вам муке српских фудбалера...!

Жене морају у синдикат да траже паре за силиконе! Мирко Поледица апелује на жене и девојке фудбалера да престану са питањима када ће њихове јаче половине добити паре и открио да поједини играчи од 30 и кусур година долазе у синдикат у пратњи родитеља.

Фудбал 21.03.2015 | 00:00
Еее! Ово су вам муке српских фудбалера...!

Колико пара, толико и музике. Зато српски клупски фудбал последњих година све дубље тоне у блато и све је мање конкурентан остатку Европе. Кривица се пребацује са једне на другу адресу, а највећу одговорност ипак сносе клупска руководства. У већини клубова, фудбалери морају да се помире са чињеницом да никада неће добити оно што су потписали и пристају на уцене клупских челника. Трачак наде за фудбалере који би да истерају своје и наплате оно што им припада уговором се појавио оснивањем Синдиката професионалних фудбалера Србије, којим руководи Мирко Поледица.

Синдикат се бори за права фудбалера, али наилази и на проблеме што се тиче сарадње са самим фудбалерима. Тачније, њиховим женама и девојкама, који све чешће траже помоћ. У последње време, број жена или девојака фудбалера које су се обратиле синдикату Независнот је достигао озбиљне размере и омета рад. “Обавештавамо све жене и девојке наших чланова које нас зову и постављају стандардно питање „кад ће мом мужу/дечку да плате“ да не планирају никакве активности (море, силиконе, третмани) до краја августа 2015. године због поремећаја у финансијској политици наших клубова, да поднесу мере штедње које је држава прописала и да се све носе у три лепе пм... Немојте нам замерити на овој емотивној поруци, не можемо више да ћутимо. Надамо се да имате разумевања”, стоји на званичној Фејсбук страници синдиката.

Председник синдиката Независност, Мирко Поледица је у изјави за Курир потврдио са каквим се проблемима сусреће.
„Невероватно је колико позива имамо тим поводом. Девојке и жене чак и долазе у великом броју у наше просторије и траже од нас да им помогнемо, али не можемо да им објаснимо да се наш фудбал налази у тешкој финансијској ситуацији. Преко главе нам је да објашњавамо све те ствари. Како ми се чини, то раде без знања фудбалера. Нећу да помињем имена, али с којим питањима и предлозима долазе, па то је превазишло сваку меру. Стално им исто објашњавамо, али оне једноставно терају по своме а главно питање је кад ће мом мужу или дечку бити исплаћен новац. Морам да истакнем да је за 8. март било мање интересовање, што нас је изненадило. Вероватно су их мужеви и момци извели на вечеру или у кафану”, рекао је Поледица.

Он је открио и да фудбалери од 30 и кусур година долазе у пратњи родитеља да се жале.
“Забрињавајуће је да играчи имају толико година, имају породицу и децу, али за помоћ долазе с родитељима. Они морају да буду свесни да сами треба да решавају своје проблеме”, закључио је Поледица.

Коментари / 0

Оставите коментар