ЛЕ: Прошли Зенит, Бриж, Севиља, потоп Интера!

Фудбалери Интер поражени су и у реванш утакмици осмине финала Лиге Европе од Волфзбурга, сада на свом терену 2:1, док је Севиља поново била боља од Виљареала, сада резултатом 3:1. Клуб Бриж је и у другом мечу савладао Бешикташ истим резултатом (2:1), а Торино није успео да сустигне минус од два гола против Зенита пошто су славили са 1:0. Ајакс и Дњепар играли су продужетке, а украјински тим је отишао на крају отишао даље победом од 2:1 због датог гола у гостима.

Фудбал 20.03.2015 | 11:00
ЛЕ: Прошли Зенит, Бриж, Севиља, потоп Интера!

Интер је имао задатак да иде на победу против Волфзбурга, али је то било лакше рећи него учини, јер су "вукови" тренутно у одличној форми, а то су доказали и у Милану где су повели после 24. минута игре. Лопта је стигла са леве стране до Калигурија који је успео спретно да је протури испод Кариза и отежа посао домаћину.

Паласио је у 71. минуту поравнао резултат и донео наду Интеру којем су била потребна још два гола за продужетак, али је Бендтнер минут пре краја сусрета донео победу гостујућој селекцији и запечатио судбину сивог Интера.

Српски интернационалац Немања Видић гледао је пораз своје екипе са клупе, док је Здравко Кузмановић ушао у игру у 55. минуту уместо Ковачића.

Севиља је стрпљиво чекала да се Виљареал отвори и појури минус из првог меча, а то се и догодило, тако да је брзом контром у 69. минуту Бака изашао сам на голмана, а онда додао лопту Ибори који није имао проблем да затресе незаштићену мрежу "жуте подморнице".

Дос Сантос је у 73. минуту лепим ударцем из слободног ударца изједначио, али је Денис Суарез закључио посао седам минута пре краја када је искористио центаршут Тремолинаса са леве стране и главом савладао Асенха.

Торино је ове сезоне веома јак на свом терену, али то није демонстрирао употпуности против Зенита који је због вишка гола на свом терену прошао даље. Касно су се "бикови" сетили да морају у напад, па су тек у 90. минуту затресли мрежу после сарадње исксуних дефанзиваца Ћезареа Бова који је упослио Камила Глика, а после није било довољно времена да се оде у продужетак још једним поготком.

За торински тим српски репрезентативац Никола Максимовић одиграо је целу утакмицу и у сарадњи са осталим одбранбеним играчима сачувао свој гол.

Бешикташ је у 48. минуту после гола Рамона помислио већ да је у четвртфиналу Лиге Европе, јер је у Белгији било 2:1 за Клуб Бриж. Ипак, ситуација се у наставку тотално мења, јер је гост успео да превазиђе трему пред великим бројем навијача, а онда поравна преко Де Сутера у 61. минуту.

Болингол-Мбомбо је 10 минута пре краја сусрета оставио без шанси турског представника, а исти играч је у 90. минуту закључио посао свог тима у Истанбулу. Нервоза је савладала домаћина, па је Сахан у другом минуту надоканде зарадио директан црвени картон због грубог старта.

Највећа драма виђена је у Амстердаму где је Ајакс успео да анулира предност Дњепра из прве утакмице голом Базоера у 60. минуту, тако да се приступило продужецима. Ипак, украјински тим је преко Конопљанке у 97. минуту задао нови задатак домаћину који је успео преко Ван дер Хорна десет минута касније да поведе са 2:1, али није успео да постигне и трећи гол који би га водио даље.

Лига Европе, осмина финала:
Динамо Москва - Наполи 0:0 (1:3)
Рома - Фјорентина 0:3 (1:1)
(Родригез 9пен, Алонсо 18, Басанта 22)
Динамо Кијев - Евертон 5:2 (1:2)
(Јармоленко 21, Теодорцик 35, Велосо 37, Гусев 56, Антуњеш 76 - Лукаку 29, Џагилка 82)
Ајакс - Дњепар 2:1 после продужетака (0:1)
(Базоер 60, Ван дер Хорн 117 - Конопљанка 97)
Бешикташ - Клуб Бриж 1:3 (1:2)
(Рамон 48 - Де Сутер 61, Болинголи-Мбомбо 80, 90)
Интер - Волфзбург 1:2 (1:3)
(Паласио 71 - Калигури 24, Бендтнер 89)
Севиља - Виљареал 2:1 (3:1)
(Ибора 69, Суарез 83 - Дос Сантос 73)
Торино - Зенит 1:0 (0:2)
(Глик 90)
*У загради су резултати првих мечева

Екипе које су прошле у четвртфинале Лиге Европе:
Динамо Кијев
Зенит
Волфзбург
Севиља
Наполи
Клуб Бриж
Фјорентина
Дњепар

Коментари / 0

Оставите коментар