Машу отели за трговце људима из Француске

Троје отмичара који су у Београду киднаповали Машу Пренковић (2) ангажовано је у криминалном клану који тргује људима у Француској.

Србија 20.03.2015 | 10:45
Машу отели за трговце људима из Француске

Приведени Отмичари су брзо ухапшени и, на предлог Тужилаштва за организовани криминал, одређен им је притвор од 30 дана.

Ухапшени Кристел Емелин Еје (26), њена мајка Алексија Сандрин Горен Браншу (50) и очух Себастијан Браншу (46) дошли су у Србију 12. марта како би киднаповали дијете које ће касније предати организованој групи, сазнаје "Блиц" од извора из истраге.

"Истрага одмиче захваљујући сарадњи француске и српске полиције и међународне помоћи. Отмичари су хтели дете да продају и то је уговорено с криминалним кланом који се бави отмицама људи. Још није утврђено да ли су они од њих добили задатак отмице који је требало да изврше или су се договорили да отму дете, а да га после тога продају трговцима. У оба случаја, српска и француска полиција утврдиле су да је њихов алиби са ДНК анализом унапред припремљена лаж", каже извор "Блица".

Министар Небојша Стефановић новчано је наградио тројицу полицајаца који су ухапсили осумњичене за отмицу Маше.

Како се сумња, отмичари су у Србију дошли са унапред припремљеним алибијем и са спремним документима за дијете које су планирали да отму.

"У Румунији, где су боравили пре Србије, нису могли да изврше отмицу јер деца нису била слична детету чија су документа имали. Да су насумично бирали дете које ће отети, сведоче и видео-снимци, где се види како отмичари лутају Београдом и заустављају се на многим местима. Чим су угледали дете које личи на оно из пасоша који имају, извршили су отмицу", додаје извор.

Да је отмица дјевојчице дио организоване трговине људима и да је дијете отето да би било продато, потврдио је јуче и министар полиције Небојша Стефановић.

"Истрага се развија, постоји више радних верзија на којима се ради, сумња се да су отмичари део организованог ланца трговине људима. Наредних дана очекујем сазнање да ли је дете било циљано отето", рекао је Стефановић и захвалио на сарадњи француским колегама.

Извор: Блиц

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

глас народа

20.03.2015 09:53

Стрељати одмах !!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

20.03.2015 12:26

Због оваквих треба увести смртну казну. Пресуду без права жалбе као и за оне који злостављају дјецу. Електрична столица са мањим напоном да то потраје...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

20.03.2015 17:36

пПтајте тог манијака како би се он осјецао да је отета његова кцерка и продата, само смртна казна за такве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

златка

29.03.2015 23:17

Полицијо цувајте масу педофилска ..вна су упорна кад несто хоце да не покусају поново са другим идиотима.

ОДГОВОРИТЕ