Побуна: Социјалисти ударили на Ивицу Дачића!

Посланик и високи функционер СПС Новица Тончев поново је осуо паљбу на Владу критикујући њен рад, чиме је директно ударио на свог страначког шефа Ивицу Дачића, који обавља највише функције у кабинету Александра Вучића - функцију заменика премијера и шефа дипломатије!

Србија 19.03.2015 | 20:56
Побуна: Социјалисти ударили на Ивицу Дачића!

Наиме, Тончев је недавно за говорницом локалног парламента у Сурдулици, где је већ годинама председник општине, изјавио да је био потпуно у праву кад је пре годину дана од СПС тражио да не улази у Владу јер она води земљу у пропаст.

- Вероватно ћу врло брзо сести иза посланика Зорана Живковића и заједно с њим бити опозиција - рекао је Тончев, који се иначе већ дуже време више понаша као опозициони политичар него као члан владајуће коалиције.

Како сазнаје Курир, Тончев није једини међу социјалистима који се противи потезима Ивице Дачића, те његовом трпељивом односу према коалиционим партнерима.

Овакав излет Тончева осудио је јавно локални општински одбор СНС.

- Нека Дачић недвосмислено каже да ли је СПС за реформисану Србију или за тајкунско-мафијашку - поручили су напредњаци, испровоцирани овом изјавом.

И шеф посланичке групе СНС у републичком парламенту Зоран Бабић каже да изјаве Тончева више говоре о социјалистима него о напредњацима.

- СНС и премијер су посвећени реформама, и немају времена да се баве изјавама политичара из других странака - каже Бабић.

Аналитичар Дејан Вук Станковић каже да је овакав став Тончева у потпуној супротностима са ставом његовог страначког шефа Ивице Дачића.

- Посланик је власник свог мандата, али питање је како ће овакве учестале изјаве утицати на његов положај у странци. То није добро ни за СПС ни за њихове коалиционе партнере. Очигледно је да су многи у СПС незадовољни својим положајем у странци, али и тиме што још није изабрано њено руководство - каже Станковић.

Ивица Дачић, као и Новица Тончев, нису одговарали на позиве.

Извор: курир

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

слобо

19.03.2015 21:25

Овај мој уценик и син појма нема он ни кокоси не зна цуват и двије ријеци саставит.

ОДГОВОРИТЕ