Куп БиХ: Борац изгубио, али је у 1/2-финалу!

Фудбалери Борца изборили су пласман у полуфинале Купа Босне и Херцеговине! Црвено-плави су поражени од Сарајева на Градском стадиону (0:1), али иду даље због више постигнутих голова у првом мечу "Лешинари" прије меча напали полицајца.

Фудбал 19.03.2015 | 12:20
Куп БиХ: Борац изгубио, али је у 1/2-финалу!

Кад је жријеб парова четвртфинала спојио сарајевски и бањалучки клуб, спортски директор Борца Слободан Старчевић и тренер Винко Мариновић су истакли да је циљ црвено-плавих да освоје Куп БиХ, чији је трофеј до вечерас бранио бордо клуб.

На том путу морао се прескочити Сарајево, бранилац пехара, несумњиво велики клуб и можда у овом тренутку понајбољи у БиХ, како у играчком, тако и у организационом смислу.

Али није за џабе надимак Борца "Великан из Платонове" - показао је Борац у првом мечу побједом на "Кошеву" (1:2) да је то истина, а утакмицом на Градском стадиону да зна одиграти паметно, стпљиво, тактички врло зрело, не срљати ка голу ривала упркос громогласној подршци "Лешинара" који су тражили побједу и која зна да "понесе" посебно млађе играче.

Побједа јесте изостала захваљујући поготку резервисте сарајевског тима Крсте Велкоског у 62. минуту. Харис Дуљевић је одлично прошао по десној страни и центрирао, а највиши у скоку био је Велкоски и главом погодио мрежу одличног голмана Борца Бранислава Ружића.

Човјек који у куп утакмицама брани мрежу Бањалучана више него достојно је одмјенио искусног Асмира Авдукића, бившег репрезентативца Босне и Херцеговине, пошто је у неколико наврата спасио црвено-плаве својим одличним одбранама.

Имали су гости више од игре, имали су и више шанси да затресу мрежу, али је осим гола Велкоског, ближи постизању поготка био Борац и то у првом дијелу.

Ко зна како би се завршило да је пројектил Јоце Стокића одсјео неколико центиметара ближе голману Матеју Делачу умјесто на лијевој стативи?

Али, о томе више неће размишљати ни фудбалери, нити навијачи бањалучког тима јер је Борац часно и поштено послије више од 180 минута игре изборио пласман међу четири најбоља тима најмасовнијег такмичења.

А тамо су раније у сриједу своје мјесто нашли Широки Бријег, Олимпик и Зрињски, који су у реваншима елиминисали Младост, Звијезду и Вележ.

Утакмици на бањалучком Градском стадиону присуствовала су бројна велика фудбалска имена међу којима и селектор Босне и Херцеговине Мехмед Баждаревић, док је из Загреба специјално за овај двобој допутовао и бивши тренер црвено-плавих Звездан Цветковић.

Осим стандардних навијачких препуцавања, инциденета није било, осим што су прије почетка меча присталице Борца, тзв. "Лешинари" напали полицајца. Срећом све се брзо смирило.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Иван Г.

19.03.2015 11:24

Свака част младим играчима Борца. Ви сте хероји, у три меча нису вас сломили ни турски авиони ни малезијски милиони.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

19.03.2015 11:26

Честитке младим бањалучанима, доказали су да храбро срце може да побједи пуно искусније и скупље "звијезде". Желим им освајање купа БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

19.03.2015 16:19

Е цупови досао Илиц да опере паре преко Борца.

ОДГОВОРИТЕ