ИВ: Томићев најбољи Мастерс у животу!

Аустралијски тенисер Бернард Томић победио је земљака Танасија Кокинакиса са 6:4, 4:6, 6:4 у осмини финала турнира из Мастерс 1000 серије у Индијан Велсу.

Тенис 19.03.2015 | 13:20
ИВ: Томићев најбољи Мастерс у животу!

Никада раније Томић није играо ни четврто коло на неком од Мастерс турнира, а сада је после елиминације Ферера успео да савлада и 18-годишњег Кокинакиса, па ће у четвртфиналу играти са Новаком Ђоковићем.

Меч је укупно трајао два часа и три минута, видели смо изузетно занимљиву борбу и на крају победу нешто искуснијег Томића рођеног 1992. године.

Управо је на искуство Бернард добио први сет – у шестом гему спасао је пет брејк лопти, а затим у деветом дочекао своју шансу и убрзо освојио први сет.

У мечу са много промента ритма Кокинакис је боље почео други сет и повео је са 4:2. Посустао је на часак у тренутку када је сервирао за 1:1 у сетовима, али је одмах у наредном гему направио брејк и ипак изборио трећи сет.

У раној фази одлучујућег сета Томић прави брејк и чинило се да ће без проблема привести меч крају – при резултату 5:4 имао је вођство 40:0. Међутим, неколико грешака враћају Кокинакиса у игру и он стиже до брејк лопте.

Следећи поен био је кључан, а Томић је одиграо храбро и направио винер бекхенд паралелом. Уследила је грешка Кокинакиса и гласан узвик Томића, а недуго затим и победа – 6:4, 4:6, 6:4.

Уз четвртфинале Вимблдона 2011. године, ово је најбољи Томићев турнир у каријери и корак даље у иначе сасвим доброј сезони у којој је до сада играо полуфинале у Делреј Бичу, четвртфинала у Бризбејну, Сиднеју, Мемфису и Акапулку, као и четврто коло у Мелбурну.

Коментари / 0

Оставите коментар