ИВ (Ж): Серена и Симона за финале!

Прва носитељка Серена Вилијамс и Симона Халеп из Румуније играће у полуфиналу турнира у Индијан Велсу.

Тенис 19.03.2015 | 12:00
ИВ (Ж): Серена и Симона за финале!

Серена је савладала Тимеу Башчински из Швајцарске са 7:5, 6:3, док је Халепова после преокрета добила Карлу Суарес Наваро са 5:7, 6:1, 6:1.

У преостала два четвртфинала у четвртак се састају Јелена Јанковић – Лесја Цуренко и Флавија Пенета – Сабина Лисицки.

Башчински је пружила изузетно јак отпор Серени, већ на старту је повела 2:0, али тај брејк није дуго задржала. Кључни тренутак меча збио се при резултату 5:5, када је Вилијамс спасла две брејк шансе у низу, да би у наредном гему она направила брејк и освојила први сет.

Није се Швајцаркиња предавала, држала се до 3:3 у другом сету, али је у преостала три гема Серена изгубила само два поена и пласирала се даље, па је све ближа својој трећој титули у Индијан Велсу, турниру који је до ове сезоне бојкотовала пуних 12 година.

Халепова је у Калифорнију дошла после тешке вести да јој је рођака извршила самоубиство, али успела је да се концентрише на тенис и да ређа победе. Шпањолка Суарес Наваро освојила је први сет, али је у преостала два узела само два гема, па је Румунка заслужено прошла у финале.

Симона и Серена до сада су играле пет пута и Американка води са 4-1 у победама. На прошлогодишњем завршном турниру Халепова је славила у групи са 6:0, 6:2, али јој се Серена ревнаширала у финалу 6:3, 6:0.

Коментари / 0

Оставите коментар