Санкције Србији тада су биле исправне

Амбасадор САД у Србији Мајкл Кирби изјавио је да је постојао "притисак" да Србија уведе санкције Русији, али да то не значи да тако нешто мора да се уради.

Србија 19.03.2015 | 10:17
Санкције Србији тада су биле исправне

"Тај притисак значи да смо разговарали, али то није исто као и да нешто морате. То не значи аутоматски и жесток притисак", појаснио је Кирби.

Кирби је рекао да сматра и да је Запад исправно поступио када је прије много година увео санкције Србији и подсјетио да су се томе успротивиле само Кина и Зимбабве.

"Сматрам да у Србији постоје људи који не воле ни да чују за санкције против било кога. Русија је гласала за санкције против вас, а успротивили су се само Кина и Зимбабве прије много година", рекао је Кирби.

Он је истакао да Србија, због специфичне историје има специфично виђење санкција, јер је народ пропатио.

На питање да ли Вашингтон има разумијевања за српску позицију и однос према Русији, амерички амбасадор је одговорио да постоји разумијевање, да зна одакле потиче тај став Србије.

"Али сматрамо да смо исправно поступили кад смо вам увели санкције", поновио је Кирби и додао да зна да је грађанима било тешко и да још увијек покушавају да се опораве.

"Разумијемо историју, али исто тако мислимо да су санкције некад неопходне због природе ствари које људи раде", навео је Кирби и закључио да и пријатељи могу некада да се не слажу.

(Н1)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дјуро Пуцар

19.03.2015 11:01

То је звака за наивне Србе и ниста висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо .19 Мар 2015

19.03.2015 15:56

Господо из,Београда,Кирби се осећа у Србији сигурније него у Амекици.Када ће Срби доћи памети,како могу бити Американци Србима пријатељи кад добро знамо да је Америка била главни вођа када су бомбардовали Србију. Кирби, што мисли за Русију,ништа боље не мисли Србији. Србија ако уђе у,Нато,знај да нас треба све отерати тамо где не треба.Срби ако уведу санкције Русији веће глупости неће бити цео свет има да нам се смеје.Боље ће бити Србији да не иде у Европу него да уведе санкције Русији.Размислите добро и зашто.

Name

Директ

19.03.2015 14:09

Толико су санкције биле исправне да су многе велике фирме преко ноћи остале без 90 одсто тржишта за пласмнан своје робе, а многи радници преко ноћи су остали без посла, а циљ (свргавање Милошевића са власти) је потпуно промашен јер је овај наставио да влада и самовољно отишао је са власти тек када му је досадило. А ни ове санкције које су уперене према Русији не служе никоме на част, већ штете свима, а нарочито западном поретку јер више штете себи него Русима пошто Руси се окрећу ка страни која ускоро постаје суперсила број 1 - Кини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цобан из Републике Српске

19.03.2015 14:22

Драги предсједнице Владимире Путин молимо Вас да прихватите насе извињење због понасања овога Кирбија насе владе и насих медија, ово није став српског народа. Зивјела СРБИЈА И РУСИЈА .

ОДГОВОРИТЕ