Позив трогодишњем дјетету да свједочи

Жаклини П. из Зрењанина стигао је судски позив за сведочење у Основном суду у Новом Саду у кривичном поступку, а позив је гласио на њеног трогодишњег сина.

Србија 18.03.2015 | 22:30
Позив трогодишњем дјетету да свједочи

У позиву Основног суда у Новом Саду, послатог 27. фебруара, Петар П. позива се у својству сведока на рочиште за главни претрес, у кривичном поступку против оптуженог, због кривичног дела злоупотребе службеног положаја.

"Нисам могла да верујем кад сам угледала Петрово име. Зар ти људи не проверавају ЈМБГ особа које зову?", пита се Жаклина која је звала судију да је обавести о грешци, али јој је она одговорила да, нажалост, не може да јој помогне јер јој у роковнику пише само датум и такозвани к. број, а у рачунару Петрово име.

Како каже, немају рођака са сличним именом, презиме није уобичајено, а једина шанса је да су Петра позвали уместо њеног супруга Предрага. Ко је погрешио, не знају ни у Првом општинском суду, где су јој саопштили да мора да докаже да мали Петар није способан за сведочење. Како јој је речено, мора да достави поднесак и доказ да Петар има три године, или ће с њим морати да се појави у судници. У сваком случају, туђа грешка коштаће их и времена, али и новца.

Како је за "Дневник" појаснио адвокат из једне новосадске канцеларије, у овом случају се највероватније ради о ненамерној грешци какве се понекад дешавају.

"Међутим, с обзиром да је дететово име већ унето у списе предмета, родитељи морају испоштовати процедуру и доставити доказе да се ради о трогодишњем детету које наравно не може сведочити. Осим тога, они могу да траже надокнаду путних трошкова јер живе у другом граду", каже он.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

сноуден

18.03.2015 21:36

Ниста боље није ни у Српској , судски изврсителљ је пласио малодобно дете у Мркоњиц Граду и тразио да се потписе на докуменат сто је дете уцинило дете има дванест година, толико о раду и професионализму правосудја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боб

18.03.2015 23:14

Није то слуцајно, треба поцети судјење по родјењу да се заустави криминал

ОДГОВОРИТЕ