Барса: Окренућемо Арену против Звезде!

"Велики број навијача може да буде и наша предност", каже Боштјан Нахбар, један од најискуснијих кошаркаша "Блаугране".

Кошарка 18.03.2015 | 23:00
Барса: Окренућемо Арену против Звезде!

"Пуна дворана мотивисаће и Барселону. И Наваро, на пример, више воли да игра пред 20.000 гледалаца него пред 50", рекао је у среду тренер Звезде Дејан Радоњић у најави утакмице свог тима против шампиона Шпаније (четвртак, 19.15).

Добра продаја карата већ у уторак је наговестила да ће Комбанк арена бити пуна. До среде у подне, продато је 13.000 улазница, што уз 4.500 сезонских карата резервише скоро пун капацитет дворане.

Хук са пуних трибина пружиће велику подршку црвено-белима и неће изненадити искусне госте из Барселоне.

"Знам каква ће бити атмосфера. Никад нисам играо против Црвене звезде, играо сам против Паритзана, али то је веома слична атмосфера, са 20.000 навијача који су срцем и душом посвећени клубу. Тако да је то вероватно један од најтежих терена у Европи", рекао је Боштјан Нахбар, један од најискуснијих играча Барсе, који је са каталонским клубом гостовао Партизану прошле сезоне.

Прекаљени евролигашки ас, некадашњи играч Бамберга, Уникса, Ефеса, московског Динама, неколико НБА клубова (Нетси, Оклахома, Хјустон) и других, зна како би Барселона требало да приступи утакмици у бучној дворани.

"Мислим да Звезда има јако добар тим, коме велика подршка навијача даје огромно самопоуздање. Изузетно су опасни код куће и имају млади тим који игра веома добро. Када год играте против тима који има тако велику подршку, циљ би требало да вам буде да окренете њихову публику против њих", додао је Нахбар, који је допутовао са екипом у Београд у среду поподне.

Словенац је образложио како би пуна дворана могла у једном тренутку могла да постане и терет за црвено-беле.

"Ако почнемо добро, ако будемо играли добро, могли би да почну да праве грешке, јер ће знати да их гледа велики број људи и то би могло да им створи притисак", објаснио је Нахбар, уз упозорење својим саиграчима:

"Међутим, ако они у таквој атмосфери осете самопоуздање, све то би могло да иде у њихову корист и да им да додатну веру у себе. Зато су опасни и зато су већ победили неке од највећих тимова у Европи", подвукао је.

Каталонци су стигли у Србију вођени жељом да се врате у Шпанију са "овереним" пласманом у четвртфинале. То би, у једној од варијанти, могла да им омогући и победа против Звезде, уз пораз Жалгириса.

Каталонци тренутно заузимају друго место на табели Групе Е, са скором 7-3.

Парови 11. кола:

У четвртак:

Звезда - Барселона 19.15
Макаби - Жалгирис 20.05
Алба - Галатасарај 21.00

у петак:

ПАО - Реал 19.00

ТАБЕЛА: Реал 9-1, Барселона 7-3, ПАО 5-5, Жалгирис 4-6, Алба 4-6, Звезда 3-7, Галатасарај 2-8.

Коментари / 0

Оставите коментар