Машу хтјели да продају!

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да се сумња да је отмица двогодишње девојчице у београдском насељу Браће Јерковић део организоване трговине људима и да је дете отето да би било продато.

Србија 18.03.2015 | 12:28
Машу хтјели да продају!

Стефановић је рекао да се истрага развија, да постоји више оперативних радних верзија на којима се ради, да се сумња да су отмичари део организованог ланца трговине људима и захвалио на сарадњи француским колегама.

Министар унутрашњих послова рекао је да се наредних дана очекује сазнање да ли је дете било циљано отето.

"Полиција је показала да они то не треба да раде у Србији", рекао је Стефановић и додао да је ово превентивна мера која показује да у Србији тако нешто не може да прође.

Он је истакао да су отмичари 12. марта ушли у земљу, провели највећи део дана и преспавали у Панчеву, после тога се упутили у Београд и 13. марта извршили отмицу.

Стефановић је указао да има пуно нелогичности у њиховим изјавама и да су имали резервне таблице румунске које су украдене у Румунији и које су биле на возилу када је дете отето.

Министар унутрашњих послова је истакао да се полиција труди да појача превентивне мере и да Србија није земља високог ризика, али да би људи децу, поготову малу, требало да држе на оку.

Двогодишња девојчица отета је 13. марта око 13 часова у београдском насељу Браћа Јерковић. Она је пронађена након два сата полицијске потере, а отмичари су ухваћени.

Отмичари су колима покушали да пробију наплатну рампу на ауто-путу ка Шиду након чега се возило зауставило. Девојчица је пронађена код Шимановаца.

Тужилаштво за организовани криминал предложило је 15. марта суду да одреди притвор по свим основима за троје француских држављана осумњичених да су у петак 13. марта отели малолетну М.П.

Коментари / 0

Оставите коментар