Цвијановић поручује: СНСД преузима скупштинске већине

Међународни секретар СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је Срни да партије чији је рејтинг пољуљан губе скупштинске већине, а оне чији утицај расте, као што је случај са СНСД-ом, их преузимају.

Република Српска 18.03.2015 | 10:32
Цвијановић поручује: СНСД преузима скупштинске већине

На питање Срне да прокоментарише наводе опозиције да СНСД преузимањем скупштинских већина у општинама Републике Српске настоји да поврати свој пољуљани утицај, Цвијановићева је рекла да је то смијешна изјава.

"Да је утицај СНСД-а пољуљан не бисмо побиједили на ванредним локалним изборима у Лакташима и на првим локалним изборима у Станарима, не бисмо преузели скупштинску већину у Градишци и припремили се за преузимање већине и у неким другим општинама, и не бисмо, након девет година власти, поново побиједили на општим изборима, а све то јесмо", навела је Цвијановићева.

Она је изјавила Срни да је нова скупштинска већина, коју предводи СНСД у Градишци, реалност и да је она јасно манифестована, те да је апсолутно бесмислено и незрело да они који су тамо раније имали скупштинску већину, а сада је изгубили, одбијају да то прихвате.

"Не знам зашто би било какво тумачење давало Министарство локалне управе или Влада Републике Српске кад је тако једноставно пребројати одборнике и видјети колико их је на којој страни", истакла је Цвијановићева.

На питање Срне како гледа на чињеницу да је новоконституисаној већини у локалној скупштини Градишке онемогућено да несметано врши своје функције, предсједник Владе Српске назвала је то "срамотом и дезоријентисаном политиком СДС-а, односно оног што је од СДС-а преостало у Градишци".

Цвијановићева је нагласила да је нормално да се одборницима који чине већину омогући несметано вршење функција и да се између бившег и новоизабраног предсједника локалног парламента изврши цивилизована примопредаја.

"Сасвим је бесмислено то што је бивши предсједник локалне скупштине одлучио да игнорише чињеницу да више није на тој позицији и да шта год да сада ради, то више не ради у том капацитету.

Може сваки дан да глуми да иде на посао и да глуми да о нечему одлучује, може да глуми да је предсједник локалног парламента, али он то једноставно више није", констатовала је Цвијановићева.

Што се Владе тиче, рекла је премијер Српске, Градишка има своју нову скупштинску већину и одборници који је чине дјелују у складу са позитивним прописима.

(Срна)

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

вода

18.03.2015 09:37

Зена води крдо папака није јој лако. Сама им имена дала. Слуцај на експертизи јос мало и процес се отвара. Немојте јој замјерити не зна у ста је усла. "Баба дала динар да уде у коло а 2 да из њега изаде" - али касно је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

18.03.2015 09:53

Не води она крдо папака, него једну врло успјешно организовану интересну групу. Папци су они који су за њих гласали и који нису изашли на изборе. Зато поклопите се ушима и ћутите. Има да вас деру још најмање четири године. А какви сте папци, можда и дуже.

Name

Штакор

18.03.2015 12:01

Папци су оно који гласају за СНСД и СДС.

Name

Оргинал76

18.03.2015 09:44

А сто онда се ви не понасате одговорно на дрзавном нивоу? Који лицемјер!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мини

18.03.2015 09:49

Ста ова опет лупета? Гдје се гаси ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

крле

18.03.2015 10:01

Вама оцигледно боље и нетреба, постојеци су вам мјера...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

18.03.2015 10:08

Кад видим ову Цвијановицку добијем пролив!

ОДГОВОРИТЕ
Name

уг

18.03.2015 10:32

Тако је прециједнице главу горе, нас миле це бити други тито зивјели

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маглов

18.03.2015 10:34

Требало би да проучи и научи законске прописе који регулишу рад, надлежности, овлаштења и одговорности Владе и види шта треба да се чини и шта да као предсједниковица ради на свом радним мјесту, ако зна. Нека се посла прихвати или одступи, кад већ не зна. А не овако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

18.03.2015 10:39

е моји САБОРЦИ'борисмо се,гинусмо,ЗА папке,устанак,где се ЗЕЉКА БОРИЛА,а њен СИН,ФУЈЈЈЈЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

18.03.2015 10:57

Боље да се борис против Дзаферовица и слицних.

Name

Брод

18.03.2015 12:25

"Фактички" требас патентирари свој изум "папке" и заштити у савезу за патенте, временом ће се то изучавати на политичким наукама. Што више купите папака то ће ти патент бити признатији, купуј редом и дери кожу то смо као народ и заслужили.

Name

Василије

18.03.2015 10:40

Да ли се ти чујеш и видиш,бона,оде и последњи динар на куповину папака!Хватање за сламку,зна се шта слиједи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

yy

18.03.2015 11:02

Реално је да се нема за кога гласати сви су исти

ОДГОВОРИТЕ
Name

климакс

18.03.2015 11:12

Људи видите ове климактеруше о чему она дипла, у Градишци им милиција помаже да избаце актуелну власт. Фујјјјј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕВИЂЕНО

18.03.2015 11:22

Одавно нисам чуо надменије и осорније изјаве, када је у питању Општина Градишка, дакле, зашто госпођа Цвијановић нити једног момента није споменула вољу грађана Градишке, па када је толико сигурна у ту нову скупштинску већину, нека распишу ванредне изборе, а не да уз помоћ прелетача-папака стварају неред. Ово је жалосно да не може бити жалосније, јер Изборни закон сада иде на руку политичкој странци која је на одласку, странци којој припада и она. Ово са чиме се она хвали то је толико јадно, јер те политичке странке нема у Извршној власти у БиХ, па користе све могуће прљаве начине, да буду доминантни у свим општинама у Републици Српској, те користе блокаду Дома народа БиХ. Јако лијепо, јер насиљу нема краја, пошто им је то својствено, угледајући се на свога драгог вођу. Видјети ће се на шта ће ово све испасти, али вјерујте, главни прљави мотив им је смјена Начелника Зорана Латиновића, да би надаље опет могли дизати неоправдане кредите, и грађане Градишке довести у дужничко ропство. Господин Латиновић са својим тимом се домаћински понашао и вратили су око 8 милиона кредита од огромног задужења, којег је подигла и задужила раскалашна и недомаћинска власт СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

искрен

18.03.2015 11:33

Касније ће народ добити стање колико нас је ова власт упропастила животно и економски док је владала у РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола озрен

18.03.2015 11:54

Уиграна криминалистицка организација.Ајде ове новије генерације које су затупљене са фармама паровима и другим смецем којим нас трују.Ста је са онима који су стварали ову дрзаву ста је са онима који су дали дијелове тијела ста је са породицама погинулих.Зар смо толико ниско пали и ми који треба тек да стварамо породице да бјезимо са своје земље да би презивјели негдје тамо у Норвеској, Данској, Њемацкој. Треба им сто мање отпора како би ова организација и даље несметано водила овце на сисање. Хоце ли се појавити моралан цовјек неко ко зели да наса земља буде нормална да планирам будуцност у њој а не да будемо робови у тудјој земљи. Нека нам је БОГ на помоци само БОГ мозе освијестити народ који је некада имао достојанство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

осло

18.03.2015 12:00

Бљак си

ОДГОВОРИТЕ
Name

Столе

18.03.2015 12:25

СНСД може шта хоће, али неће докле хоће! Живи били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бодо

18.03.2015 16:57

Опет је пила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојна Милева

18.03.2015 18:04

Зељана насла да прица о моралу .Ти да имас морала кад си изгубила изборе требала си подвуци реп али ти си искористила ону муценицу и пар папака да будес то сто неки зову премијер.И боље ти је да цутис јер такво несто сто сте ви није свијет видио.Толико неспособних људи у влади никад нигдје није било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

18.03.2015 18:40

ХАХАХА ЦИЗМИЦА ОПЕТ ЛУПЕТА ...ХАХАХА, Е ЗЕНЕ КОМИКЕ... НАСМИЈА МЕ ОНАКО ЛИЈЕПО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРТЕ МРТЕ

19.03.2015 23:40

ГОСПОДЈО, МОЗЕ ЛИ СЕ ВАСЕ КАЗИВАЊЕ ПРЕВЕСТИ НА ЕНГЛЕСКИ, ЈА ПОКУСАО.....ЛОСЕ ЗВУЦИ.ДА ЛИ ВИ СТВАРНО МИСЛИТЕ ДА СМО МИ СВИ БАС НЕПИСМЕНИ И РЕТАРДИРАНИ.....А НИСМО НИ НА СЕЛУ ОДРАСТАЛИ.

ОДГОВОРИТЕ