У Бијелу кућу стигло писмо са цијанидом?

Белој кући је ове недеље послато писмо за које су анализе показале да садржи трагове цијанида, а биће подвргнуто даљем тестирању, известили су амерички медији.

Свијет 18.03.2015 | 08:30
У Бијелу кућу стигло писмо са цијанидом?

"Служба Беле куће за пријем поште је у понедељак 16. марта добила писмо. Првобитне биолошке анализе су биле негативне, али је следећег дана анализа прелиминарно указала на присуство цијанида", навео је у саопштењу за медијску кућу Си-Ен-Ен портпарол америчке Тајне службе Брајан Лири.

"Узорак је послат у другу установу ради потврде резултата", навео је Лири, који није желео да изнесе више детаља јер је истрага још у току, пренела је агенција АФП.

Особа запослена у служби за сортирање поште, која је руковала контаминираним писмом, није претрпела повреде нити је била изложена отровним материјама, изјавио је за Си-Ен-Ен један анонимни припадник полиције.

То је најновији у низу скандала за америчку Тајну службу, наводи АФП.

Само неколико сати раније је директор те службе Џозеф Кленси у Конгресу, где је позван како би објаснио инцидент у којем су два агента 4. марта у алкохолисаном стању залетела аутомобилом у ограду Беле куће, признао да његови агенти често пију.

Коментари / 0

Оставите коментар