Мачван: Увијек спреман све да дам за Партизан!

Кошаркаш Партизана Милан Мачван одговарао на питања љубитеља овог спорта на сајту АБА лиге. Прочитајте шта су га све питали и његове одговоре.

Кошарка 17.03.2015 | 20:40
Мачван: Увијек спреман све да дам за Партизан!

Милан Мачван је један од најважнијих шрафова у машини КК Партизан. Један је од љубимаца Гробара, који су му захвални што се вратио да помогне клубу у невољи.

Када се поново вратио међу црно-беле изјавио је, између осталог, и ово: "Могу себи да приуштим тај гушт да играм из љубави за Партизан. Имао сам две године одличног уговора и сада је моја финансијска ситуација таква да нећу много изгубити ако не будем наплатио или будем одиграо ову сезону онако како ћу да је одиграм. Мени је част и увек ће ми бити част да будем део Партизана. Вратио сам се због уживања на терену, а то ми је у овом тренутку најбитније".

Када су приликом недавне ревијалне утакмице "Гробари за нас" на паркет истрчале легенде Партизана, навијали црно-белих су и Мачвана поздравили овацијама: "Мачванеее, Мачванеее", орило се халом "Пионир".

Зато и није чудно што је у одговорима на питања љубитељка кошарке на сајту АБА лиге, Мачван рекао и да његова љубав према Партизану нема граница.

На питање да ли размишља да остане још неку сезону у Партизану, Мачван је одговорио:
"Моја љубав према Партизану је велика и шансе да останем или да се вратим ако одем негде увек постоје, ако клубу буде потребна моја помоћ".

Одговарао је Мачван на разна интересантна питања. Тако је, рецимо, рекао да је Борис Дало најдуховитији у екипи Партизана, а да је највреднији Вања Маринковић, да у НБА лиги навија за Кливленд и да би волео да некада заигра у друштву Леброна Џејмса, а омиљена навијачка песма је: "Као да смо сви из Лазе побегли...".

Било му је постављено и питање да ли би прешао из Партизана у Црвену звезду Телеком и за који новац.

Мачванов одговор био је: "Не размишљам о томе, њих поштујем као и сваког другог противника".

Ево осталих питања и одговора:
Шта је највише утицало на вас да почнете професионално да се бавис кошарком? Чега се највише треба придржавати да бисте остварили свој циљ?

"Највише је утицао мој тата који је играо кошарку и он ми је усадио ту љубав још када сам имао пет година. Најпотребније је волети кошарку безусловно и бити јој предан 100% у сваком тренутку".

Шта је пресудило у одлуци да се вратите у Партизан НИС ове сезоне?

"Утицало је то да дођем и заједно напредујем са овим тимом и да Партизан побеђује сто је за сваког појединца у Партизану најбитније".

Ко се највише залаже на тренинзима Партизана НИС?

"На тренинзима се највише залажу млађи играчи који у сваком тренутку дају максимум и не штеде се ниједног тренутка. То су Милутинов, Маринковић... И, наравно, капитен Милосављевић."

Која вам је омиљена пословица тренера Душка Вујошевића?

"Дуле је велики мотиватор и свака његова мисао има специфичну поруку коју мозак лако прихвата и користи на најбољи могући начин. Не бих волео да их издвајам".

Да ли мислите да Партизан НИС може наредне сезоне да се врати у Евролигу?

"Надам се да ће Партизан играти Евролигу јер му је тамо и место и то такмичење није исто без Партизана и чуда које је он правио у Евролиги".

Ко је био најбољи играч са којим сте играли и против кога сте играли?

"Најбољи играчи са којима сам играо су Никола Пековић и Милош Теодосић а против којих сам играо Пау Гасол и Тони Паркер".

Ко је најбољи плејмејкер у АБА лиги?

"Надам се да ће то бити Џош Акојон".

Који играч против кога сте играли је био најтежи за чување?

"Дефинитивно Пау Гасол, мислим да га је немогуће чувати, 217, страшна техника и јако добар шут".

Која вам је најдража утакмица у дресу Партизана НИС?

"Две најдраже утакмице су ми победе против Макабија и Реала у Пиониру".

У првом мандату у Партизан НИС радили сте са Владом Јовановићем, а сада сарађујете са Душком Вујошевићем? Има ли разлика и ко је по вама бољи тренер?

"Влада је сјајна личност и Дулетов ученик и пред њим је сигурно добра каријера док за Дулета не треба трошити речи, његова дела и трофеји говоре све".

Да ли постоје шансе да опет играте у репрезентацији Србије?

"Волео бих да будем део репрезентације, али да то не буде ништа исфорсирано с обзиром да су ми много пута постављали ово питање".

Да ли мислите да репрезентација Србије може да заузме прво место на Еуробаскету 2015?

"Ови момци су показали на Светском првенству како се постаје шампион и показали су веру тако да се од њих очекује само велика борба која нас може одвести до медаље".

Који играч вам је био узор кад сте били млади?

"Један од узора ми је био Чарлс Баркли, а наравно имао сам их још доста из репрезентације Југославије и дреса Партизана".

На којем аспекту игре највише радите и шта сматрате да би требало да поправити у вашој игри?

"Можда би требало да више радим на одбрани, јер је то показивање жеље. Мислим да сам напредовао, али да може јос боље и на игри без лопте".

Да ли мислите да бисте можда могли да узимате више шутева за три поена?

"Узимам онолико шутева колико је потребно. Мислим да сам бољи у игри када сам ближе кошу па се не трудим много да радим ствари које слабије радим".

Који вам је омиљени потез, "фадеаwаy" у стилу Дирка Новицког или нешто друго?

"Може се рећи да ми је то један од омиљених потеза, јер га користи мали број играча, а свакако највећи који га користи је Дирк Новицки".

Да ли са Сашом Павловићем играте баскет 1 на 1?

"Нисам играо са Салетом 1 на 1, јер нисмо иста позиција. Више се ови младји играчи 'ложе' да могу да нас добију, па се углавном мало шалимо пред тренинг".

Који је најбољи тренер са којим сте радили у каријери и зашто?

"Радио сам са доста добрих тренера у каријери и то је велика срећа. Мислим да је најбољи онај који има највише трофеја - Дуле. У будућности бих волео да сарадјујем са Жељком Обрадовићем ако ми се укаже прилика".

Који је најдоминантнији играч са којим сте заједно играли у својој каријери?

"Најдоминантији играч са којим сам играо је Никола Пековић".

Са којом од бивших легенди Партизана НИС бисте желели да играте заједно у истом тиму?

"Партизан има много легенди и част је било бити са њима на паркету, тако да не бих желео никога да издвајам, да не увредим некога".

Са којим активним НБА играчем бисте волели да играте заједно и који је ваш омиљени НБА клуб?

"Највише волим Кливленд и Леброна Џејмса".

Да ли мислите да постоји могућност да потпишете за неки од НБА тимова у скорије време?

"Шанса постоји све док се верује у њу. Драфтован сам од стране Кливленда тако да и даље постоји шанса".

Колико сте високи без патика?

"Висок сам 204 цм".

Којег кошаркаша из БиХ највише цените?

"Мирза Телетовић и Нихад Ђедовић су по мени двојица најбољих".

Из којег разлога сте из ФМП-а прешли у Хемофарм, а не у Партизан?

"Партизан је те сезоне имао велике финансијске проблеме плус су имали два јако добра играча на мојој позицији. Ако се не варам Величковић и Лазме су тада играли, тако да није било потребе за јос једном четворком, а Хемофарм је био сјајна средина за мој напредак".

Шта сматрате разлогом свог неуспеха у Макабију?

"Неуспех лежи у томе сто је екипа већ била формирана и што је имала четири висока играча и што ме је тренер Блат упорно стављао на позицију 5, на којој сам једино и добијао шансу".

Који вам је најтежи део тренинга?

"Најтеже ми пада почетак тренинга, док се лепо не загрејемо и уведемо у тренинг".

Коментари / 0

Оставите коментар