Смртоносна дрога на улицама Сарајева

”Смјесе за пушење”, ”сол”, ”миx” – то су називи група дроге познатих у Русији као Спице. Јефтина је и изгледа попут марихуане, али може имати смртоносни ефекат.

Босна и Херцеговина 16.03.2015 | 22:22
Смртоносна дрога на улицама Сарајева

Састав ове дроге је хемијски, па због тога што се њена формула стално мијења, јако ју је тешко у потпуности забранити.

Та дрога стигла је у Русију крајем 2000-их као легална твар. То је тренутно готово најпопуларнија дрога међу младежи која стално изазива главобољу код полицијаца.

Прошле године се у Русији десио изразито велики број смртних случајева од посљедице ове дроге. 

Спице је доступан преко смарт схопова у којима се купује као со за купање или освјеживач простора, али то су комбинације разних хемикалија, тешких метала, бензена и црвеног фосфора.

Како преноси портал Вазда, ова опасна дрога се појавила у Сарајеву и посљедњих мјесец дана се може купити од “уличних дилера”.

Јефтинија је од марихуне и јако сличног изгледа.

Дрога се састоји од супститута канабиса, неких хемикалија и може се растопити у чају. Након пушења, лако може изазвати тровање или довести до застоја срца.

Руски медији су све више забринути због брзог ширења дроге спице, што је подсјетило на дрогу "крокодил", о којој се нашироко причало прошле године. Ова дрога узрокује ожиљке због којих кожа изгледа као у рептила.

Извор: Аваз

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

људи нису криви

17.03.2015 02:23

Требало би као у Португалији декриминилизовати све дроге и људи неце користити ово смеце а мозда и престану скроз. У Португалији након овог потеза број корисника је опао за скоро пола јер није младима интересантно да раде несто сто је дозвољено него оно друго.

ОДГОВОРИТЕ