Интерпол без потјернице за Радишићем!?

Основни суд у Бања Луци није затражио од сарајевске канцеларије Интерпола расписивање медјународне потјернице за Милом Радишићем. То су БН-у потврдили у Дирекцији за координацију полицијскиј тијела БиХ.

Република Српска 16.03.2015 | 18:02
Интерпол без потјернице за Радишићем!?

Нема нових детаља у случају одбјегли Миле Радишић. Након што су из судске полиције у петак обавијестили јавност да им се власник Гранд трејда јавио из Београда са поруком да се не враћа док се не размотри његов захтјев за Одгадјањем извршења казне нема нових званичних информација. Оно што је био очекиван сљедећи корак правосудја Српске јесте расписивање медјународне потјернице.

У бањалучком Основном суду данас нису одговорили да ли су то и учинили. Одговор су најавили навјероватније за уторак. У Дирекцији за координацију полицијских тијела БиХ, медјутим одговарају да сарајевска канцеларија Интерпола није добила никакв захтјев из Бања Луке.

„Обавјештавамо Вас да Дирекција за Координацију полицијских тијела БиХ-НЦБ Интерпол Сарајево до дана пријема упита из телевизије БН није заприлима наредбу за расписивањем медјународне потјернице за лицем са идентификацијским подацима Миле Радишић."

Врховни суд Републике Српске је 24 јуна прошле године потврдио пресуду којом је Радишић осудјен на три године затвора због малверзацијама са акцијама Медицинске електронике. Основни суд у два наврата је након тога одбијао његове молбе за одгодом одласка на извршење казне али је Радишићеве жалбе уважавао Окружни суд у Бања Луци. Коначно Радишић се у КПЗ Туњице морао појавити најкасније до десетог марта у поноћ.

За Милом Радишићем Центар јавне безбједности у четвртак је расписао централну потјерницу након што није испоштовао наредбу суда. Припадници судске полиције нису успјели да га пронадју на пријављеним адресама.

БН ТВ

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

нешо

16.03.2015 17:20

Фуј...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

16.03.2015 17:22

Каква јадна потјерница када је нема ко расписати! Ко би сам себи у ноге пуцао!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

боа

16.03.2015 17:22

Дно, дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕТАР

16.03.2015 17:26

ЗАР ПОСТОЈИ ЈОШ НЕКО; КО ВЈЕРУЈЕ ДА ДОДИК НЕ КОНТРОЛИШЕ СУДСТВО И ТУЖИЛАШТВО; КАКО НА НИВОУ РС; ТАКО И НА НИВОУ БиХ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

крим јонг до ди..

16.03.2015 20:03

Ево ја сам до скоро вјеровао да смецари не контролису ,бар на нивоу БиХ,али криминалац Радисиц је побјегао. Преко границе без проблема.

Name

Мали Дј.

17.03.2015 05:43

Да ли је овај са слике уцествовао у операцији ПОКЛАЊАЊА РУДНИКА ОЛОВА И ЦИНКА САСЕ У СРЕБРЕНИЦИ И НАМЈЕСТАЊУ ТЕНДЕРА ЗА ХИДОЦЕНТРАЛЕ.

Name

ЈАА

16.03.2015 18:01

Шта је, сад сте нервозни а сви сте гласали са ДодиКа,е сад лијепо на лево круг и саГните се сви!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајка Тереза

16.03.2015 20:18

...немаш ти појма шта је Гето...

Name

Дедиње

16.03.2015 18:20

Па код кума на Дедиње отисао и кум це за викенд да броје лову заједно, е народе јеси будаласт,не казем да је СДС несто бољи али ови брате драги покрадосе све зиво ово су лоповлуци невидјених размјера ста је ово висе. Додик је главни за дрогу,проституцију,цигаре,он и његови компањони Цубрило, Калдера. Васковицу слободно писи имена,свеједно се све зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

16.03.2015 18:51

КО ЈЕ УБИО МИЛАНА ВУКЕЛИЋА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

16.03.2015 18:57

Пустите више човјека на миру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несхваћен

16.03.2015 19:09

Ово је Радишићу само опомена да се не зеза са кумом, јер када је велика лова у питању кумство ништа не значи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

16.03.2015 19:23

Правила судске праксе.Лица склона организованом криминалу, правосназни осудјеници узима им се пасос и ограницава слобода кретања, уводи се обавезно јављање најблизој полицијској станици, а не да лик осудјен правосназно са пасосом напусти земљу. Ово је јадно да јадније није, и пропуст надлезног суда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полански

17.03.2015 06:49

Ма, судска пракса о којој говори Сноуден не важи за осуђенике попут Радишића.Чак и да му је пасош одузет он би до Београда одлетио оним познатим хеликоптером Газела, којим се воза, зна се ко.

Name

Цулт

16.03.2015 19:24

Знате ли ви људи колико је већих лопова и крималаца на слободи од Милета Радишића, јер им Основни суд у Бањој Луци то одгађа и удовољава њиховим захтјевима, а они на слободи прави разбојници. М.Радишић ће своје одлежати кад-тад,али требало је цовјека пустити да заврши онај велики објекат,па онда у затвор. Мислим да човјек и испуњава све законске услове за одлагање изврсења казне затвора. А сада се пребацује одговорност на Окружни суд сто је урадио строго у складу са законом. А основни суд нека казе јавности колики број осуђених је одгодио казну и ко су та лица па нек онда јавност суди ко је у праву!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суд????

16.03.2015 20:45

Ма какав суд у РС.То им је остало само име на таблама.То су људи у слузби организованог криминала и СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

богдановић

16.03.2015 21:14

Ево пише да је Радишићу одгађан одлазак на робију јер му је тешка акутна болест отечен десни тестис?! Каква спрдачина од суда и државе, црнци у Горњој Волти су за нас западна Европа. У нормалним државама одмах би био смијењен судија који је доносио такве одлуке, ухапшен доктор који се спрда са струком ради новца, била би афера да се не би смиривала мјесецима. У Додиковој прћији ово нико неће смјети ни објавити. Судија који је такве одлуке доносио могао би отићи једино да сам себе смијени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле додрк

16.03.2015 21:31

Па ста нам мозете са мојим је хеликоптером отисао код кума Ранка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђода

16.03.2015 21:47

Ма дај,који јад и чемер од државе кад је један Радишић јачи од система и закона...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНОУДЕН

16.03.2015 23:39

ОВО НЕ САМО ДА ЈЕ СРАМОТА ЗА ПРАВОСУДЈЕ СРПСКЕ , ЗА КОЈЕ ПРЕСЈЕДНИК КАЗЕ ДА ЈЕ ПОЛИТИЦКИ НЕЗАВИСНО, А САД ВИДИМО ДА ЈЕ И ТЕ КАКО ЗАВИСНО.НАЈВЕЦИ ПРОПУСТ ЈЕ НАПРАВЉЕН У САМОМ СУДУ У БАЊАлУЦИ У ДВА НАВРАТА. ПРВОМ СТО МУ НИСУ ОГРАНИЦИЛИ КРЕТАЊЕ, УЗЕЛИ ПУТНЕ ИСПРАВЕ, А ДРУГОМ СТО ДО САДА НИЈЕ РАСПИСАНА МЕДЈУНАРОДНА ПОТРАГА ЗА ЊИМ, ЈЕР ОВАКВИМ НАЦИНОМ ЦОВЈЕК СЕ ПОДСМИЈАВА ИНСТИТУЦИЈАМА , СУДСТВУ, ПОЛИЦИЈИ , ИТД, СТО ЈЕ ЗА СВАКУ ОСУДУ И ЛОСА СЛИКА И ПОРУКА ГРАДЈАНИМА СРПСКЕ. АКО ИМАС НОВАЦ НЕ МОЗЕС ИЦИ У ЗАТВОР МА СТА ДА УРАДИС, АКО НЕМАС ЦОРКА СИНЕ.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

малац

16.03.2015 23:44

Спрдачина од државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

страшна је истина

17.03.2015 00:01

У причу о Пицином парку и Мили Радишићу је дебело упетљан организовани криминал из Београда и Бањалуке. Власт покровитељ. Вјероватно имају везе и са убиством Милана Вукелића. Страшно је докле је то дошло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гузоња

17.03.2015 01:06

Уопсте није битно да ли је Радисиц добио 3 дана робије,или 3 седмице,или 3 године или 30 година. И да ли слузи робију или не.Одузмите му зграду сто прави , имовину сто је покрао,наплатите стету коју је нацинио.Да суд запријети да це му одузети било ста,ето Радисица назад хеликоптером за десет минута,овако га заболе,камате на украдене паре само расту.И да оде на робију,то би му досло као плацени годисњи.Изадје вани а камате на украдене паре за 3 године нарасле ко квасац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миломир

17.03.2015 05:25

Додик је прави кум и први пут у историји кум није издао кума па по чему и сопствене главе, то куме Мило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

17.03.2015 06:26

РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ТРЕБА КЛИНИКА И ТО ОНА МАЛО БОЉА. ЛИЈЕЧЕЊЕ БИ ТРАЈАЛО ЈЕДНУ ДЕЦЕНИЈУ. А ПРВО БИ СЕ ПОЧЕЛО СА АМПУТАЦИЈОМ ПРЕДСЈЕДНИКА МИЛОРАДА ДОДИКА И СНСД-еа А ОСТАЛЕ ИНСТИТУЦИЈЕ БИ СЕ ЛИЈЕЧИЛЕ РАЗНИМ ЛИЈЕКОВИМА ИСКЉУЧИВШИ АПОТЕКУ ММФ. УМЈЕСТО УВОЗНЕ РОБЕ МИ БИ ЛЕГАЛИЗОВАЛИ ПОТРОШЊУ ДОМАЋЕ РОБЕ КАО И СВЕ ДОМАЋЕ ХРАНЕ. СМРТ ФАШИЗМУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боба 17.03.2015

17.03.2015 07:19

Знате ли да иде ВАСКРД зато је Радишић отишао да шара јаја ВУЧИЋУ и НИКОЛИЋУ да чувају њега и ШКРБИЋА па то је право кумство

ОДГОВОРИТЕ
Name

марре

17.03.2015 07:25

Можда је у малој станици....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУШАН

17.03.2015 07:52

Сада ми се згадио и тај Касиповић те министар просвете те министар правосуђа.Он је само БАЈИН дежурни Хрват.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ружна истина

17.03.2015 07:53

На власти су криминалци а становници ове вукојебине су већином подрепаши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ДУСАН

17.03.2015 10:40

Касиповиц је једна префригана лопина која се увијек куне у независне институције и као не мјеса се у њихов рад и глуми као великог легалисту, а украо би дијету лизало и не мјеса се у свој посао и прима плату и гледа дје це се уградити(зграда Уставног суда РС-то њега тренутно брине и ко це врсити радове и колико це он и његово окрузење ту бити добро, какви Радисици какви бакраци мозда бас њега настела да буде изводјац, па да нам се пописају за врат) и јос нам вриједја интелигенцију својим идиотским одговорима и замјенама теза, осионим и помало безобразним (циницни осмјеси у смислу не мозете нам ниста радимо како хоцемо па ста), нацином комуникације са медијима у смислу како ме уопсте смијете то питати. Сјецам се овог буљавог љигавца како је док је јос био министар просвјете на протесте и све веци притисак јавности за корупцију и непотизам у високом образовању своју позицију бранио са истим отрцаним фразама о независности универзитета и како ту министарство не мозе ниста. У то доба био је запоцет процес Болоње одтад продје доста година отворисе се бројни комби факултети, одсколовасе се хиљаде неких неуких менадзера и кадрова, високом се образовању спјева за дусу, погледајте гдје нам је сада високо образовање и запитајмо се како су се добијале дозволе за рад на разним приватним факултетима колико је ту овај смрад људски био добар на тим дозволама на слању просвјетних инспекција и осталим притисцима и уцјенама како би од приватника изрекетирао неке паре, и како би они узимали паре од студената и производили полуписмене дпломце за све врсте наука и смјерова. Убједјен сам да је се овај цовјек једино тиме бавио док је био министар, ако то све сагледате мозете претпоставити ста це се десавати у будуцим годинама у правосудју и какво це остати после најезде ових провјерених црвених заслузних скакаваца капиталаца попут Касиповица који иза себе као референце имају вец пустосење једног виталног сектора сваке заједнице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

18.03.2015 09:15

Миле је морао остати на слободи како би у међувремену продао дио зграде у Пицином парку Мтелу. Посао је реализован.

ОДГОВОРИТЕ