Додик хоће да га моле, да не прави проблеме

Уколико СНСД жели да блокира рад Дома народа, онда је неопходно да сви њихови функционери на нивоу БиХ се повуку са својих позиција, истакао је замјеник предсједавајућег Дома народа Парламента БиХ Огњен Тадић, коментаришући Додикову најаву о преиспитивању дјеловања СНСД-ових делегата у Дому народа.

Република Српска 15.03.2015 | 20:25
Додик хоће да га моле, да не прави проблеме

“Шефик Џаферовић нема никакве везе са Домом народа парламентарне скупштине Босне и Херцеговине. По истом приципу руководство СНСД-а уколико је то важно може позвати све своје функционере и министре и замјенике министара и њихове помоћнике или људе распређене на директорска мјеста у агенцијама да напусте свој посао и да на тај начин демонстрирају ту врсту политичког става”, каже Тадић.

На нивоу власти БиХ, Додик је у опозицији, каже Тадић и за њега је боље да се што прије са тим помири.

“Демонстрирати то само у Дому народа очигледно није у вези само са Шефиком Џаферовићем већ у потреби да неко моли господина Додика да као предсједник СНСД-а не прави проблеме. Оно што он мора да зна да уколико је то изабрао као начин вођења опозиционог посла у сљедеће четири године, а он сада јесте у опозицији у заједничким органима БиХ, онда мора да зна да је изабрао погрешан начин, јер је он веома штетан по интересе Републике Српске”, каже Тадић.

Ако такав пут изабере СНСД онда је тачна теза опозиције да њима никада није био интерес народа на првом мјесту, него само интерес њихове странке, каже Тадић.

Савез за промјене у оквиру извршне власти на нивоу БиХ, има механизме за борбу против криминала.

“Господин Средоје Новић који је сад делегат у Дому народа, а који је истовремено био министар цивилних послова је оснивач Агенције за истрагу и заштиту тзв. СИПЕ, која је чврст инструмент за борбу против криминала, а самим тим и против корупције. До сада су се они више бавили питањима која су везана за тероризам и догађајима везаним из протеклих рата можда је то и била сама стратегија оснивача СИПЕ како би утврђивали неке политичке односе у БиХ, који иду њима на руку. Међутим тај инструмент постоји и он има своје надлежности , а ми га као таквог насљеђујемо и очекујемо да се тај инструмент посебно бави питањима борбе против корпуције и организованог криминала. То ће да донесе озбиљне резултате на том пољу и да тако испунимо очекивање грађана и бирача који су од нас тражили на протеклим изборима да се супроставимо криминалу и корупцији у читавој земљи”, закључио је Тадић.

БН ТВ

Коментари / 43

Оставите коментар
Name

родјо

15.03.2015 19:32

Ноууу родјо па то неце бити добро,Цирко зови те стране Амбасадоре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАКО ?!

15.03.2015 19:36

Е мој ТАДИЋУ. Ви сте на власт (БХ ниво) дошли на крилима обећања БОРБЕ ПРОТИВ КРИМИНАЛА И КОРУПЦИЈЕ. Али сад би то ускоро требали почети и остваривати. Има у свему томе једна мала СИТНИЦА-како то остварити?! То зависи од СИПЕ, ТУЖИЛАШТВА И ПРАВОСУЂА. А све те ПОЛУГЕ ви не контролишете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зекс

15.03.2015 19:55

Цлан сам СДС-а али мислим да је само супља да це се борити против криминала и корупције.Њима у врху странке је било битно само да се доцепају фотеља и ниста висе.Врјеме це показати да ли сам у праву,искрено бих волио да нисам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

15.03.2015 20:05

Болест,не бира!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

15.03.2015 20:06

Потпуно нетацно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

15.03.2015 20:08

Вјерујем да би Огњен Тадић побједио на прошлим изборима да му гласове нису однијели људи из најближег окружења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Метафизика

15.03.2015 20:09

Свака част Огњене, остани увијек тако дослиједан,паметан и харизматичан. Твој пријатељ - Ђорђе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глиго РС

15.03.2015 20:23

Наша политика је слична доста забавној ТВ емисији званој "Ријалити шоу"!!!Нажалост...Народ доста шкоди ова данашња политика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лактаси

15.03.2015 20:44

ЛАКТАСИ СУ ЛЕГЛО КРИМИНАЛА НИСКОГРАДЊА 20 ГОД КРАДЕ СЉУНАК ИЗ ВРБАСА ЕВО САДА МУ СЕ ПРИДРУЗИО И ИНТЕГРАЛ КОЈИ ПРАВИ АУТО ПУТ И КРАДЕ СЉУНАК ГДЈЕ СТИГНЕ А НИСКОГРДЊА ЈЕ СВЕ СТЕКЛА НА КРИМИНАЛУ ЈЕР АКО СИПА ИКАД УДЈЕ У ТЕ ФИРМЕ ВИДЈЕЦЕ КОЛИКО СУ УПЛАТИЛИ НАКНАДЕ ЗА СЉУНАК А КОЛИКО СУ ПРОДАЛИ БЕТОНА И ФРАКЦИЈА ОГЊЕНЕ ПРЕУЗИМАЈТЕ СИПУ ПА ЛАГАНО РЕДОМ ОВЕ БОГОМ ДАНЕ ТАЈКУНЕ КОЈИ СУ САДА НЕДОДИРЉИВИ СРЕТНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стефан69

15.03.2015 20:47

Слусао сам Васу изјаву вецерас господине Тадицу. Питам се гдје је остала она снага у гласу. Глас Вам је био идентицан као ону веце у дуелу са Додиком. За то могу постојати само два разлога. Или нас рад фотеље у којој сједите водите погресним путем, па нисте сигурни које це то последице оставити и на Вас, или се пласите Додика. Несто са Вама није уреду. Показаце вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

15.03.2015 20:49

КО ЈЕ УБИО МИЛАНА ВУКЕЛИЋА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мммм

17.03.2015 09:06

Ти.

Name

Синнy Боy

15.03.2015 20:50

За све политичаре: Не занима нас постизборна комбинаторика већ следеће: У БИХ незапослени траже посао, запослени траже плате.. Једине особе у БИХ које не раде ништа а добивају паре јесу управо наши политичари. Незапосленост у БиХ достигла је невјеројатних 44 посто, што је скоро двоструко више од постотка у Шпањолској која има највећи број незапослених у ЕУ – 24 посто. У БиХ је тако 519.160 незапослених. На то их треба подсјећати сваки дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја од Добоја

16.03.2015 06:10

Није само стопа незапослености у РС и БиХ највиша у региону и Европи, већ су и други показатељи, нпр. они о платама, пензијама и уопште о животном стандарду права катастрофа.Таквом катастрофалном стању кумовали су свакако корумпирани политичари и тајкуни који су у спрези са актуелним властодршцима. Стога би у рашчишћавању и процесуирању свих криминалних радњи и виновника, те на тај начин стварању услова за бољи живот овог напаћеног народа требало кренути одмах, управо од главних узрочника оваквог стања и то одузимањем незаконито стечене имовине и новца, те их свију упутити на робију.

Name

ЗЕ СДС

15.03.2015 20:50

Тачно Огњене, Додик је циркусант са јако лошим смислом за "циркушке представе".Његовим представма не можеш се ни засмијати, више су да човјек постави сам себи питање "ко је овдје луд", народ што то трпи или онај ко својом "циркусијадом" срамоти и мајмунише народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.03.2015 22:13

или онај који представља СДС у зеници :Д

Name

Раде

15.03.2015 21:06

Је'л ово онај Прешједник? :Д мукица моја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

15.03.2015 21:34

Браво Оги .Прво Кума и Кумчад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали Дј.

15.03.2015 21:45

КО ЈЕ ПОКОНИО БЕЗ ТЕНДЕРА, КОНЦЕСИЈЕ И БЕЗ НАКНАДЕ РУДНИК ОЛОВА И ЦИНКА СРЕБРЕНИЦА. ОД ДРЗАВНЕ ФИРМЕ КОЈА ЈЕ РАСПОЛАГАЛА РУДНИКОМ ОДУЗЕЛИ КОНЦЕСИЈУ И ГУРНУЛИ ЈЕ У СТЕЦАЈ. У МОМЕНТУ ОТВАРАЊА СТЕЦАЈА НАД ДРЗАВНОМ ФИРМОМ, НОВИ "КОНЦЕСИОНАР" ЈОЈ ЈЕ ДУГОВАО ПРЕКО 3 МИЛИОНА КМ КОЈЕ НИКАД НИЈЕ ВРАТИО. ЦИСТ КРИМИНАЛ А НИКО НИСТА НЕ ПРЕДУЗИМА. РУДА СЕ НЕМИЛИЦЕ ИЗВОЗИ У ИНОСТРАНСТВО ПОВЕЗАНИМ ФИРМАМА ПО ЦИЈЕНАМА ЗНАТНО ИСПОД ТРXИСНИХ. НА ТАЈ НАЦИН ИЗБЈЕГАВА СЕ И ПЛАЦАЊЕ ПОРЕЗА НА ДОБИТ. ЦИСТ КРИМИНАЛ. ДОКЛЕ ВИСЕ ?????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

РУДАР ИИИ СМЕНА

16.03.2015 05:25

Све је тако. Власници рудника су неки србијанци преко Енглеске и нека Кипарска фирма, за коју се зна да је од неког насег високог политицара. Стари радници и мали акционали не могу ни на суду да се изборе за своја права, а стецани управник распрода све од старе дрзавне фирме у бесцијење. Корисницима рудника на руку осим оних пафазита из Бање луке иду на руку и опстинари из Сребренице. Ал цујем да се СИПА заинтересовала за овај слуцај.

Name

Ре Мали Дј.

17.03.2015 05:56

Заборавио си реци да нови корисници рудника Сасе мало по мало у безцијење откуписе сву имовину ранијег концесионара дрзавне фирме која је у стецају. Од бруке и срамоте ста се ради за дрзавном имовином ранији стецајни управник дао оставку. А то да СИПА прати овај слуцај не вјерујем. Једноставно не смију јер знају ко је сувласник садасњег концесионара.

Name

никола

15.03.2015 21:50

Мене зиво занима од цега народ зиви. Посла нико нема будуцности поготову а нико и не протестује.Овдје се висе незна ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

15.03.2015 21:50

Огњене мало ме тјеши што бар Ви бар не страшите народ Бошњачком политиком.Народу није лако слушати бошњачке зетове и пријатеље да они бране РС од бошњачке политике.Вријеме је да неко упита те људе: Чиме могу поткријепити тезу да би нам били Бошњаци гори од њих? Вјерујем да ме Бошњаци бар не би убјеђивали да воле мени него својим шурама и пријатељима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

15.03.2015 22:01

Поцните вец једном да радите, да хапсите, да судови осудјују, да се затвори попуне криминалцима свих врста, а не да бјезе у Србију и на крају, да ми као народ поцнемо да зивимо, а не да зивотињаримо. А тако це нам бити док власт не узму прави људи у своје руке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сада огњене тадицу

15.03.2015 22:51

Спроведи ово са савезом нормално сто си рекао и ви ста на коњу сто би рекао народ. Ако ово не урадите ви сте у истом косу са папцима.Цкамо и гледамо.Знаци апсолутни сте побједници свих идуцих избора и повјерења народа све друго је супља и празна прица које је свима преко главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

16.03.2015 06:28

Тадићу дођи у Добој док не буде касно 20.03 је све ближи датум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде

16.03.2015 06:30

Видјецемо врло брзо и васа обецања,бојим се само да се не задовоље интереси вас пар појединаца из врха,којима је свеједно јесте ли влас или опозиција јер ви увијек имате позиције.Цлан сам СДС-а,ал ми не улијевата ни мало самопоуздања!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

16.03.2015 07:17

ГОСПОДИНЕ ТАДИЋУ. НИШТА СЕ ТУ НЕ МОЖЕ. НАРОДУ ЈЕ БОЉЕ БЕЗ ПЛАТЕ, ПЕНЗИЈЕ, ЗДРАВСТВА, ПРИВРЕДЕ, ПОЉОПРИВРЕДЕ АЛИ СА ДОДИКОМ И СНСД-еом. СНСД-еови ЛОПОВИ И КРИМИНАЛЦИ НИСУ ЛОПОВИ И КРИМИНАЛЦИ ТО ОНИ НЕ МОГУ БИТИ А И ДА ЈЕСУ ПА ШТА И ДРУГИ КРАДУ. МАРКУ ПО МАРКУ ПА СЕ НАКУПИ, АЛИ 60 МИЛИОНА ПО 60 МИЛИОНА НАКУПИ СЕ. ТО НИКО НЕ МОЖЕ НИКАД ВРАТИТИ. СВЕ НАС ЈЕ МИЛЕ ПРОДАО, АЛИ МУ ИСПЛАЋУЈУ У РАТАМА И КАД БУДЕ ЗАДЊА РАТА НЕЋЕМО СЕ ЗВАТИ КАО ШТО СЕ ЗОВЕМО ВЕЋ ХБАНУТШАМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нисанска справа

16.03.2015 09:47

Све и то знамо, али гдје је акција. Акција нам фали и треба. Доста је било прице. Просла је предизборна кампања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СИПА ко фол

16.03.2015 09:53

Кад ће нови директор СИПЕ. У чијој је она надлежности, јер се из штурих обавјештења ништа не капира. Ко ће на чело СИПЕ ако је она припала вама СЗП. Зашто се у јавности не појављује онај Крсмановић што је био у комбинацији за СИПУ. Кад ће хапшења као у Србији?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гламочак П.

16.03.2015 09:55

Ја да сам на твом мјесту не бих више узимао Додика у уста. Само му правите рекламу, а он то и хоце. Што га мање помињете народ ће га прије заборавити. Умјесто тога, макните се из удобних сарајевских фотеља и на терен. У акцију, на протесте итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

АФЕРА ПАПАК

16.03.2015 09:56

Докле се дошло са истрагом. Није ваљда да сте и ви постали папци. Немојте само да то помислимо. Ко спречава да се објави експертиза из Лондона?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клопка

16.03.2015 10:18

Не смијете дозволити да вас превише увуку у причу са Џаферовићем. Они то свјесно раде, а ту су махери, да би могли да каже како они штите интересе српског народа а ви подржавате другу страну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар Бисиц

16.03.2015 10:19

Тросите сви скупа вријеме на небитне ствари. Дзаферовица да су хтјели давно би затворили. Неце и не губите вријеме око тога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кромпирова златица

16.03.2015 10:20

Не мозес их се ријесити, оцистити, ко кромпирове златице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пубертетлије

16.03.2015 10:21

Доста висе мјаукања и кукумакања. Или против њих несто предузмите или престаните да их рекламирате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перица

16.03.2015 14:31

Овај Радојициц дјелује ко да је у куцном притвору. Вири ко иза ролетни или ресетака. Стара је то лопина. Цека да се дим подигне па да онда ступи у акцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

филмска брзина

16.03.2015 14:37

Иди (Огњене) и не окреци се сине. Ста се висе бавис овим бивсим политицаре. Његово вријеме је просло. Па Берлускони у Италији је на влсти, са мањим сузама, од 1994 год. Сад га нико висе не ј..е ни за суву сљиву. Једностано, цовјек изасао из моде. Превазидјен. Сад имате да на поврсину излазе сваки дан неки скандали и лоповлуци. Није висе јак као сто је био да му се сви клањају и постао је мета за острел. Сви га помало напустају, цак и најоданији сарадници, пријатељи, родбина. Сто би рекао мој покојни отац ( Бог да му дусу прости), сине кад имас пара или си на власти цијели свијет те воли, а кад немас пара, или сидјес са власти, не воле те ни укуцани. Тако це бити и са Додиком. Само сто он муценик то не мозе да схвати. Мисли да је вјецан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

16.03.2015 15:14

Шта Савезу за Промене ради од избора.Само гледа на коју ногу је Додик устао.Господо време цури и Вама,ништа од Ваших обечања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опозиција

16.03.2015 18:15

Драги Тадицу, права опозиција некад мозе да буде кориснија него кад је на власти. Има сансу да критикује а нема одговорност. Зато и ви из СЗП будите права опозиција у парламенту РС. Удрите из свих располозивих орузја и не стедите непријатеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МХЕ

17.03.2015 05:47

А ко намјеста тендере и поклања концесије за МАЛЕ ХИДРОЕЛЕКТРАНЕ И УЗ ТО ЛИЦНО ЛИЈЕПО -ДЕБЕЛО ЗАРАДЈУЈЕ. ПОСЛЕДЊИ СЛУЦАЈ ЈЕ МХЕ "МЕДНА" ГДЈЕ ЈЕ ИНВЕСТИТОР НЕКОМЕ У ДЗЕП СТАВИО 2 МИЛИОНА И ТО (ИНВЕСТИТОР) НЕ КРИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛЕКСАНДАР

17.03.2015 12:02

СРЕДОЈЕ НОВИЦ ЦОВЈЕК ЈЕ КАО АМЕБА, ЛИК ЈЕ У ПЕНЗИЈИ ОД 91. ГОДИСТЕ 1947, ОН ИМА 68 ГОДИНА, ОН ЈЕ КАО БИЛИ ПИТОН,...НЕУНИСТИВ И ЈОС РАДИ ПА ДОКЛЕ МАЈКУ МУ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаки

17.03.2015 18:13

Имам једно питање за Огњена и целу опозицију,да ли сте свестни да није било ТВ дуела,Огњен би сад био председник а ми би бар имали неку наду да ће бити боље ? ИЛИ СТЕ ВИ ТО ВЕЋ ЗНАЛИ ?

ОДГОВОРИТЕ