ПЛ БиХ: Тријумф Радника, Дрина укочила Зрињски!

Првак Босне и Херцеговине Зрињски није могао да сломи отпор Дрине (1:1) у Мостару, чак су Зворничани били ближи побједи, Радник декласирао Славију у гостима (0:4), а Травник с десеторицом надиграо Звијезду (2:0).

Фудбал 15.03.2015 | 20:40
ПЛ БиХ: Тријумф Радника, Дрина укочила Зрињски!

Актуелни шампион, мостарски Зрињски је у недјељу у 17. колу Премијер лиге Босне и Херцеговине дочекао Дрину из Зворника и унапријед уписао бодове, али Зворничани су показали да се такве утакмице по правилу најтеже добијају.

Одолијевали су гости цијело прво полувријеме упркос доминацији "племића", али су ипак поклекли на истеку сата игре "Под Бијелим бријегом" послије поготка Милана Муминовића за вођство домаћина од 1:0.

Међутим, Дрина је узвратила само девет минута касније након што је мрежу Ратка Дујковића затресао Дамир Мемовић за изједначење гостију из Зворника.

Могли су Зворничани и до сензационалне побједе у Мостару, али је у 78. минуту Момчило Мркаић послије центаршута Милоша Филиповића шутирао тик поред стативе мостарског гола.

Исти играч је у 90. минуту прошао и голмана Зрињског, али је дефанзивац домаћина спријечио погодак, да би се у наставку акције Филиповић сам нашао испред Дујковића, али је чувар мреже домаћина одбранио његов ударац.

Радник из Бијељине декласирао је Славију у Источном Сарајеву резултатом 0:4.

Семберски клуб се грчевито бори за опстанак, али му је посао у Источном Сарајеву олакшао голман "соколова" Младен Лучић, који је у 25. минуту скривио пенал и зарадио искључење.

Умјесто Лучића на гол је стао млади Милош Кубура, који је замијенио Недима Оглечевца, али није имао шансе да одбрани најстрожу казну. Сигуран са 11 метара за вођство Радника био је Младен Жижовић, појачање Бијељинаца из бањалучког Борца.

У финишу првог дијела дефанзивац гостију Слађан Антић је повисио на 0:2, да би у наставку тачку на сигуран и убједљив тријумф ставио Дино Беширевић у 75. минуту.

И то није било све јер је у судијској надокнади времена четврти погодак постигао Ермин Сератлић.

Ова побједа ће сигурно добро доћи Раднику у бици да задржи премијерлигашки статус наредне сезоне.

На "Пироти" у недјељу играло се тврдо због важности сусрета Травника и Звијезде, који се такође боре за опстанак у босанскохерцеговачкој елити.

Послије првог дијела без голова, почетком наставка "везири" су остали с десеторицом у пољу након што је други жути картон зарадио Радослав Алексић, али бројчану надмоћ на терену Звијезда није искористила.

Истина Урош Стојанов је у 54. минуту био у одличној прилици, али је његов ударац одбранио голман Травничана Адис Нурковић.

Покушавали су гости из Градачца да нападну па се отворио простор за контре из које је бројчано слабији домаћин добио фаул. Послије центаршута Дудића из слободног ударца, Нермин Варупа је највише скочио и матирао голмана Звијезде - 1:0.

Да ће бодови остати у Травнику побринуо се Адис Хасечић у 78. минуту кад је рутински заобишао голмана Селмира Бркића и послао лопту у мрежу - 2:0.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ, 17. КОЛО:

Зрињски - Дрина 1:1 (0:0)

/Муминовић 59 - Мемовић 69/

Славија - Радник 0:4 (0:2)

/Жижовић 26, пенал, Антић 45, Беширевић 75, Сератлић 90+2/

Травник - Звијезда Градачац 2:0 (0:0)

/Варупа 67, Хасечић 78/

Одиграно у суботу:

Олимпик - Витез 2:0 (0:0)

/Переира 74, Богичевић 77/

Челик - Слобода 2:2 (1:1)

/Морањкић 5, Карић 79 - Морањкић 30, аутогол, Крпић 74/

Младост - Вележ 0:0

Сарајево - Борац 0:0

ТАБЕЛА: Широки Бријег (-1) 37, Сарајево 36, Зрињски 35, Жељезничар (-1) 33, Олимпик 31, Борац 31, Вележ 24, Славија 19, Травник 18, Дрина 18, Витез 17, Слобода 16, Челик 15, Звијезда Градачац 13, Радник 13, Младост 10.

Коментари / 0

Оставите коментар