Почиње наплата путарине

Наплата путарине на дијелу аутопута Бањалука – Градишка на наплатној станици "Јакуповци" почеће сутра, а цијена ће износити од двије до 10 КМ, у зависности од категорије возила, саопштено је из Јавног предузећа "Аутопутеви Републике Српске".

Република Српска 15.03.2015 | 16:35
Почиње наплата путарине

На почетку рада у функцији ће бити отворени систем наплате путарине који подразумијева једну главну пролазну рампу у Јакуповцима, а та локација резултат је анализа, сабраних у јединственој студији о могућностима увођења путарина и дефинисања система наплате на будућој мрежи аутопутева у Републици Српској.

Кроз наплатну станицу "Јакуповци" води укупно шест саобраћајних трака на којима ће се услуга наплаћивати стандардним, односно благајничким и електронским начином наплате путарине.

У тракама намијењеним за електронску наплату путарине уграђена је неопходна опрема за брзо пребацивање на стандардни начин наплате путарине, у случају потребе, а уређаје за наплату путарине корисници услуга моћи ће да набаве на наплатном мјесту "Јакуповци".

Корисници услуга путарину ће моћи да плаћају у важећој домаћој валути, као и у еврима, готовинским плаћањем, претплатом и банковним картицама.

За функционисање система бринуће новоосновано Одјељење за наплату путарине при Сектору за економско-финансијске послове "Аутопутева Републике Српске" са 22 радника, међу којима су руководилац, стручни сарадник за контролу наплате путарине, стручни сарадник за аналитику и праћење наплате путарине, инжењер, четири вође смјене и 14 инкасаната.

По завршетку аутопута Бањалука – Добој и спајањем на аутопут Градишка – Бањалука отворени систем биће замијењен затвореним, тако да ће наплатне рампе бити постављене на свим прилазима аутопуту.

Извор: СРНА

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

холланд

15.03.2015 17:09

А бијесног ми ауто пута,по равном је лако правит..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

15.03.2015 18:19

Аутопут Бања Лука - Лазина њива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

15.03.2015 19:54

За шта да им платим 2КМ? Од Клашница до Маховљанске петље је 7км. За 7км да дам банди 2КМ. Никад! Да ја намирим оно што су они опљачкали! Кад буду сједили иза решетака онда ћу и користити тај пут. И то бесплатно. Обе оне наплатне рампе ће бити макнуте кад на власт додју нови људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако је

15.03.2015 20:12

а ХОЦЕЛИ МАРКЕ ПРАВО У БАЈИНУ КАСУ ??

ОДГОВОРИТЕ