Реина срушио традицију дугу 27 година!

Први пут од 1988. године на Бајерновом голу није стајао Немац! Тада је мрежу Бајерна чувао легендарни Белгијанац Жан Мари Пфаф, својевремено један од најбољих голмана света и један од најзаслужнијих људи за три шампионске титуле Бавараца и период апсолутне доминације у другој половини осамдесет година прошлог века.

Фудбал 16.03.2015 | 10:40
Реина срушио традицију дугу 27 година!

Пепе Реина је у Бремену коначно дебитовао за Бајерн у Бундеслиги, али та сама чињеница не би била толико битна да тај моменат није имао своју историјску важност. Наиме, искусни Шпанац је у суботу на Везеру постао први страни голман који је стао на гол минхенског великана још од 1988. године.

Тада је мрежу Бајерна чувао легендарни Белгијанац Жан Мари Пфаф, својевремено један од најбољих голмана света и један од најзаслужнијих људи за три шампионске титуле Бавараца и период апсолутне доминације у другој половини осамдесет година прошлог века.

Иако је први пут у овој сезони стао на гол у Бундеслиги, некадашњи голман Ливерпула и Наполија ни једног тренутка није дозволио да се осети недостатак најбољег голмана света на Бајерновој гол линији Мануела Нојера. Реина је деловао прилично сигурно, беспрекорно је командовао последњом линијом тима и изгледао као неко ко је у сваком тренутку концетрисан да сачува мрежу свог тима.

Ипак, на његову срећу, Вердер није превише пута успевао да угрози гол гостију, па је самим тим и посао био драстично олакшан.

Коментари / 0

Оставите коментар