"Силом зауставити Исламску државу"

Ватикан се слаже да је сила можда неопходна да се зауставе напади џихадиста Исламске државе (ИС) на хришћане и друге припаднике мањина на Блиском истоку, уколико нема политичког рјешења, јавио је јутрос британски ББЦ.

Свијет 15.03.2015 | 14:50
 "Силом зауставити Исламску државу"

"Џихадисти су починили геноцид и морају бити заустављени", рекао је стални посматрач Свете столице при Уједињеним нацијима (УН) у Женеви, надбискуп Силвано Мариа Томаси.

"Потребна је координирана и добро осмишљена коалиција да уради све што је могуће да се постигне политичко рјешење без насиља.

Али, уколико није могуће, онда употреба силе биће неопходна", рекао је Томаси за сајт америчких католика "Крукс".

Такву коалицију морале би да чине муслиманске државе на Блиском истоку и да њоме руководе УН, а са циљем да се "заустави ова врста геноцида".

"У супротном ћемо јецати у будућности зато што нисмо ништа урадили, зато што смо дозволили да се таква страшна трагедија догоди", навео је Томаси.

Он је примијетио да су хришћани били главна мета напада ИС, али сви припадници мањина који су људска бића и чија права морају да буду заштићена.

"Хришћани, јазиди, шиити, сунити, алавити - сви су људска бића чија права заслужују да буду заштићена", рекао је Томаси.

ББЦ подсјећа да се Ватикан "традиционално противи војној интервенцији", међутим, да је папа Фрањо осудио погубљења 21 египатског копта који су у фебруару починили припадници ИС у Либији.

Извор: Независне новине

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

хаха

15.03.2015 14:44

Ватикан се традиционално противи употреби силе, а уствари је покретац свих ратова. Срамота за све хрисцане

ОДГОВОРИТЕ
Name

вамир

15.03.2015 20:05

Да је овај нормала не бих поменио силу.Бог или Алах нек ми дусу спасе.Овај слузи дјаволу а не народу срам га било

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАПА

16.03.2015 01:50

А засто се нису побунили против Жидова,него немају му... ,друго, боље је да престану силовати дјецу по црквама,а промовису Библију и свето слово,коме они маглу продају.

ОДГОВОРИТЕ