Откривен убица двоструког убиства

Двоструко убиство у Глогоњском Риту починио је Мирослав Матић (32), наркоман и ватрени навијач Партизана из Љубовије.

Србија 15.03.2015 | 14:10
Откривен убица двоструког убиства

Матић је прекјуче око 17 сати ухапшен у својој кући у селу Доња Буковица код Љубовије, а полиција је пронашла аутоматску пушку из које је у четвртак пуцајући најпре убио таксисту Ћира Тренеског (41) из Борче, а затим и пролазника, који је стао да им „помогне“, свештеника Мирослава Чворовића (39) из Падинске Скеле.

- Матић је живео са оцем и мајком. Има две сестре, које су удате и не живе у Буковици. Локалној полицији је одраније познат по кафанским тучама, због чега је против њега писана кривична пријава, али нико није слутио да је способан да почини убиство - кажу комшије.

Таксиста: Ћира Тренески

Матић је донедавно био у Русији као грађевински радник.

- Тамо је био две, три године, а у последње време је радио у Смедереву. Пре месец дана почео је да позајмљује новац, сви су причали да се дрогира - кажу комшије.

Кобног 12. марта Матић је кренуо код рођака у Падинској Скели „Пинк таксијем“, који је возио Тренески.

Свештеник: Мирослав Чворовић

Код Глогоњског Рита око 18.30 сати осумњичени Матић је натерао таксисту да заустави „алфа ромеа“, а затим је у њега испалио пет хитаца. У моменту док је гурао такси возило у јарак, како би заташкао злочин, наишао је Чворовић.

Зауставио је „југа“ како би помогао непознатим људима. Хуманост га је, међутим, коштала главе. Матић је и у њега испалио неколико хитаца, а затим сео у његов „југо 45“ и побегао с места злочина. Два тела убијених остала су на путу, на раздаљини од око 150 метара.

Око 19 сати напуштено такси возило приметио је возач аутобуса на линији 106, који је позвао пријатеља таксисту и рекао му да се нешто сумњиво дешава на путу за Глогоњски Рит.

Аутоматска пушка из које су убијени возач „Пинк таксија“ и свештеник пронађена је кући убице код Љубовије

Таксиста, који је убрзо дошао, први је и приметио тело убијеног колеге Тренеског. О злочину је одмах обавештена полиција, која је почела увиђај, али је тело убијеног Чворовића нађено тек сутрадан ујутру, када се по дану наставило са увиђајем.

- У четвртак увече је кренула потера за убицом, и за мање од 24 сата лоциран је и ухапшен. Осумњиченом је одређено задржавање од 48 сати, након чега ће бити приведен на саслушање у Више тужилаштво - кажу у полицији.


Осумњичени Матић само два дана пре злочина на профилу на Фејсбуку објавио је статус у коме моли Бога да му помогне да више не чини грехе. На осталим његовим статусима су амблеми ФК Партизан, фотографије навијача и оне из свакодневног живота.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ганце нов

15.03.2015 13:16

Гробари пацијенти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

16.03.2015 00:12

Цини ми се "ганце нов " да си ти један пацијент, а убица ће имати сво вријеме овог свијета да у затвору размисли о оном сто је починио!

ОДГОВОРИТЕ