ИВ: Јеленин преокрет за побједу!

Српска тенисерка Јелена Јанковић пласирала се у треће коло турнира у Индијан Велсу, пошто је савладала домаћу такмичарку Лорен Дејвис са 6:7 (5-7), 6:0, 6:4.

Тенис 15.03.2015 | 09:20
ИВ: Јеленин преокрет за побједу!

То је била Јеленина трећа победа ове сезоне, а у наредном мечу имаће прилику да први пут у 2015. години веже два тријумфа – ривалка ће јој бити полуфиналисткиња Аустралијан опена Медисон Киз, која је у два сета елиминисала Клару Коукалову.

Јелена је у првом сету била на два поена до вођства, било је 5:4 и 30:30, али је Дејвис изборила тај брејк у којем је повела са 5:2. Јанковићева је везала три поена, али је ипак изгубила сет.

Потом је уследила фуриозна серија српске тенисерке, која узима наредних девет гемова – 6:0 у другом и 3:0 у трећем сету. Међутим, драма није избегнута – Дејвис се враћа на 3:3, да би Јелена ипак направила нови брејк и до краја га сачувала за коначни тријумф.

Са Киз, супарницом у трећем колу, Јелена је играла два пута – савладала ју је 2013. на УС опену, али је Американка била боља прошле сезоне у Истборну.

Раније током дана Ана Ивановић је победила Јулију Путинцеву и изјавила је да жели да догура што даље, док је Бојана Јовановски изгубила од Белинде Бенчич.

Коментари / 0

Оставите коментар