Зеница: Рудари Старе јаме изашли из рудника

Група рудара треће смјене рудника Стара јама је изашла из јаме након што је јутрос бојкотовала излазак.

Босна и Херцеговина 14.03.2015 | 12:30
Зеница: Рудари Старе јаме изашли из рудника

Иако је јуче речено да је договорено да ће се испоштовати 80 до 90 посто захтјева рудара, данас су поново рудари Старе јаме одбили изаћи из рудника.

Захтијевали су да им се појасни шта је јуче договорено и то је био једини разлог због којег нису напустили јаму након завршетка смјене.

"Ништа, ништа није било. Једноставно друга бригада која је синоћ ушла у јаму у трећу смјену није разумјела јучерашњи договор, те смо одлучили доле остати. Када су представници рудника сишли у јаму и појаснили нам шта је договорено, ми смо изашли", рекао је Нијаз Вардо, представник Синдиката.

Предсједник Синдиката РМУ Зеница Мехмед Оруч није знао рећи да ли ће рудари бити санкционисани због два узастопна дана без производње, те да је та одлука у надлежности техничког директора Мунира Халиловића.

"Како је већ договорено са директором Есадом Ћивићем, рудари који су протествовали претходна два дана неће бити изложени санкцијама, већ ћемо гледати да им од нарађених дана или дана годишњег одмора одбијемо ове дане у којима није вршена производња. Наравно, они који не буду имали те дане мораће на други начин бити санкционисани", појаснио је Халиловић у изјави за Клиx.ба.

Подсјетимо, 47 рудара који су били у трећој смјени јуче је одбило изаћи из рудника, а тражили су оставку техничког директора и управника, нове акте о платама и смањење мобинга над појединим радницима. Након блокаде од шест сати, договорени су услови, а рудари су изашли.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 0

Оставите коментар