Ухапшени за тароризам данас иду у Тужилаштво

Особе, које су ухапшене због веза са тероризмом, данас ће у послијеподневним часовима бити предате Тужилаштву БиХ на даље поступање.

Босна и Херцеговина 14.03.2015 | 11:09
Ухапшени за тароризам данас иду у Тужилаштво

Из Агенцију за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ саопштено је да ће особе лишене слободе у оквиру јучерашње акције Сипе кодног назива "Бенелукс" бити предате у надлежност Тужилаштва уз извјештај о почињеном кривичном дјелу и починиоцима.

Сипа је јуче ухапсила пет лица која се доводе у везу са тероризмом.

Ухапшена су три држављанина БиХ и једног држављанина Шведске, а пронашла је и импровизовану експлозивну направу.

Ухапшена су лица чији су иницијали А.Р. /36/, О.А.С. /53/, Е.Џ. /42/ и А.Ш. /40/.

Нешто касније на подручју Сарајева ухапшено је још једно лице чији су иницијали Ж.М. /41/.

Према незваничним информацијама, ухапшени су Енвер Џанко, Адис Рамић и Амар Шљиво, сва тројица држављани БиХ, Осман Абдел Селам, држављанин Шведске арапског поријекла, преносе федерални медији.

Ухапшени су осумњичени да су, по наруџби, на подручју БиХ израдили експлозивну направу са намјером да је испоруче у једну од скандинавских земаља, а која је, према расположивим сазнањима, требало да буде кориштена за извршење терористичког акта.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

СДС БЛ

14.03.2015 10:13

СИПА заврће уши и не да ни плакати, баш ме занима коме ће заврнути уши након именовања новог министра безбједност и новог директора СИПА-е?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

14.03.2015 10:15

Као сто су мудзахедине , Руске , Грцке и остеле " добровољце " снаге ИФОР-а и СФОР-а протјерали из БиХ тако треба донијети закон да се надје модел да и ове вехабије , равногорце итд. ухапси и осуди на дугогодисње робије , а онима који нису родјени у БиХ да се одузму путне исправе , понисти дрзављанство и протјерају из БиХ због нас који би да зивимо у миру !

ОДГОВОРИТЕ
Name

смјешно

14.03.2015 10:30

Чуј одавде носили бому у Шведску ако је истина стварно су блентави дај слику да је сви видимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

објава

14.03.2015 11:36

Нека Сипа објави слику бомбе или читамо Шведске вијести које тврде да са овим немају везе, Зубац одбројани су ти дани . . .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ето сад

14.03.2015 11:42

Управ у Шведеској објављено "Међутим, Адреас Фахлен, особа из одјела за односе са јавношћу полиције у Шведској за шведски лист Еxпрессен изјавила је да све то нема никакве везе са тероризмом. - Све је повезано за криминалним бандама у јужној Шведској - рекао је Андреас Фахлен. Према шведској полицији која је учествовала у акцији, бомба није намијењена терористичком нападу. Према њима, бомбу су наручиле банде. -

ОДГОВОРИТЕ
Name

Информатор

14.03.2015 12:03

Сведска средства информисања објавила да се не ради о планирању терористицког акта, него да је експкозив био намјењен за обрацун мафијаских кругова. Исто се истице да није јасно засто је СИПА БиХ окаракерисала овај акт као терористицки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре едо

14.03.2015 19:17

А гдје це их едо мајке ти ? Кад си тако паметан објасни нам онда гдје цемо са њима кад им одузмемо дрзављанство , као све се земље отимају да их приме код себе.

ОДГОВОРИТЕ