Ноле: Не осјећам притисак због Ролан Гароса

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да је променио приступ и да више нема толики притисак освајања Ролан Гароса.

Тенис 14.03.2015 | 12:20
Ноле: Не осјећам притисак због Ролан Гароса

Ђоковић је до сада освојио осам Грен слем титула, а једини преостали турнир који нема у витринама јесте Отворено првенство Француске.

Међутим, Београђанин је неколико пута био под великим притиском од титуле на УС опену, па је одлучио да се не оптерећује превише, већ само да иде корак по корак.

“Разлику у приступу циљевима и приоритетима сада и неколико година раније је то што не стављам превише притиска на себе. Не желим да губим много енергије размишљајући да ли ћу га освојити или не. Ролан Гарос је Грен слем који никада нисам освојио, али сам неколико пута тамо играо добре турнире”, рекао је Ђоковић.

Он је већ два пута стизао на корак до циља у Француској, где га је оба пута заустављао Шпанац Рафаел Надал.

“Неколико пута сам играо у финалу и увек за корак био ближи. Те поразе сам искористио да сазрим ментално, физички и емоционално, и као играч, разумем шта је потребно да будем бољи следеће године”, додао је српски тенисер.

Ђоковић, који је прошлог месеца освојио пети Аустралијан опен, осећа да једино може да се слободно такмичи на Ролан Гаросу уколико се осећа слободно.

“Овакав приступ ми дозвољава да уживам у времену тамо, уместо да идем на париску шљаку размишљајући да ли ћу овога пута успети или не. Наравно, сезона много боље почне ако освојите Грен слем у Аустралији, а то је био случај са мном ове године. Имам снажан ветар у леђа и самопоуздање које ћу, надам се, искористити на следећа два турнира – Индијан Велсу и Мајамију, али и у наставку сезоне”, закључио је Новак.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

поплава

14.03.2015 11:24

Е, Ноле је прави примјерак човека-Србина. Таквих нам треба и сигуран сам да ће успети у намерама. Остали треба само да уче од њега али не само тенис, он је у трећем плану !

ОДГОВОРИТЕ