Ваха са Јапанцима: Циљ је СП 2018.!

"Јапан има потребни потенцијал како би додатно напредовао у свјетском фудбалу", истакао је Вахид Халилхоџић, нови селектор популарних "самураја".

Фудбал 14.03.2015 | 11:00
Ваха са Јапанцима: Циљ је СП 2018.!

Бх. фудбалски стручњак Вахид Халилхоџић само је дан након именовања на позицију селектора репрезентације Јапана представио план како би помогао азијској селекцији да забиљежи нове успјехе и напредује на ФИФА-иној ранг листи.

"Био сам у стању да Алжир водим до 17. мјеста на ранг листи, и желим исти успјех остварити и са Јапаном", рекао је Халилхоџић приликом представљања за селектора Јапана.

Додао је да Јапан има потребни потенцијал како би додатно напредовао у свјетском фудбалу.

"То се неће десити преко ноћи, али временом Јапан може напредовати", истакао је Халилхоџић.

Бх. стручњак би требао примати годишњу плату од 2,2 милиона долара.

"Узбуђен сам и почашћен да будем дио овог новог изазова. Нестрпљиво чекам да почнем радити са играчима, а први циљ ће бити да се квалификујемо на Свјетско првенство у Русију", казао је популарни Ваха.

Извршни одбор Фудбалског савеза Јапана званично је именовао Халилхоџића за селектора фудбалске "А" репрезентације земље "излазећег сунца" на јучерашњој сједници. На клупи ће наслиједити отпуштеног Мексиканца Хавијера Агиреа. Од бившег селектора Алжира и Обале Слоноваче очекује се да национални тим Јапана врати на побједнички колосијек након неуспјеха на недавном Азијском купу.

Халилхоџић је други бх. стручњак на функцији селектора Јапана, послије Ивице Осима који је популарне "самураје" тренирао 2006. и 2007. године.

Коментари / 0

Оставите коментар